Tulijaid oli üle ootuste palju. Korraldajad, perenaisteseltsi Pauliine liikmed ehk pauliined, pakkusid käsitöölaadal ostlemise võimalust, erinevates töötubades osalemist ja loomulikult mõisahoones veidi ringi vaatamist. Üles oli pandud mitmeid näitusi - fotonäitus Kehtna kodumajanduskooli aegadest, fotorada pidi saime edasi liikuda ka Kehtna sovhoosi aegadesse, kui mõisa peahoones asus sovhoosi kontor. Kehtna kuulsal operetirahvateatril möödus 35 aastat esimesest esietendusest - saime kostüümide ja fotode abil veidi meenutada ka seda aega. Erakordse menu osaliseks sai kinosaal - arhiivifilmidega ning Kehtna valla kujunemisest rääkiva filmilooga.

Ekstra tuleb mainida ka „Mõisaproua peene piha piruka" konkurssi, kuhu laekus täpselt 10 maitsvat pirukat- kooki. Võitjate väljaselgitamine ei olnudki nii kerge, kuid õiglus sai jalule ja väljakuulutatud kah. Soolaste pirukate kategoorias tunnistati parimaks pr Eerika Pukspuu ja magusate kookide kategoorias Kristi Virak.

Pakume kõigile võimaluse oma perenaiseoskused proovile panna ja võiduretsepte oma köögis katsetada.

Õhtu lõpetas südamlik ja meeleolukas kontsert, kus esinejaiks oma valla poisid Hurmurid ja tšellokvartett C-Jam. Kontsert oli tõesti armas - justkui ilmutus 1926.-27. aastate Kehtna suvistest pidudest - mahe õhtu, ilusad inimesed, kaunis mõis, meeliülendav muusika, rohelus ja rahu, mis õhkub pargi tammedest, tiigist, mõisast.

Kehtna mõisa päev sai teoks tänu toredatele abilistele Heik Pastile, Urve Pregelile, Ragne Falilejevile, Astra Orgile, Tiiu Ilingule, Anne Kersnale, perekond Pukkile. Loomulikult suured tänud Siim Sillaveele, Kehtna Manor OÜ juhatuse esimehele, kelle loal mõisa uksed meile avati. Rahastusega aitasid MTÜ Raplamaa Partnerluskogu, Leaderi meede, Eesti Kultuurkapital, Kehtna vald, OÜ Triger-E.

Toetasid veel Kehtna MTK, Kehtna kunstide kool, Kehtna Mõis OÜ, AS Rey, Valtu Vein, Valtu spordimaja, Lepiku talu ja meie hea sõber Varjula.

Aitäh ka meie lastele ja meestele, kes ka kõik jõukohased tööd/ tegemised enda kanda said. Loomulikult ei saa me jätta tänamata külastajaid, kes meie ühise päeva nauditavaks muutsid ja kõigest pakutavast viisakalt ja rahulikult osa võtsid. Aitäh teile kõigile, rõõmsate taaskohtumisteni!

Fetakook (Eerika Pukspuu)

150 g võid v margariini
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kartulijahu
1 dl riivjuustu
veidi soola (võib ka ilma)
3 spl vett

Täidis: 2 suurt sibulat
1 kollane ja 1 punane paprika
1 pakk külmutatud juurviljasegu või paremal juhul oma aia porgandit,
brokolit, hernest. Maisi konservina.
Katteks: 3 muna
300 g hapukoort
Sega ained, pane mõneks ajaks jahedasse.

Prae sibulad, puhasta paprika ja lisa sibulatele. Siis juurviljad pannile, kergelt praadida. Maitsesta ürdisoola, punega.

Taigen laota ahjuplaadile. Sinna peale vala pannisegu. Kõige peale segu 3 munast (mikserdada) ja hapukoorest. Fetajuustu tükikesed kõige peale. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 min.

Metsamarja-toorjuustu tort (Kristi Virak)

1 pakk Selga šokolaadiküpsiseid
75 g võid
1 purk Farmi köögitoorjuustu
300 g vahukoort
2-3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
sidrunimahla
3-4 peotäit metsamarju
1 pakk torditarretist

Sulata või, purusta küpsised. Sega kokku ja pressi lahtikäiva tordivormi põhja (vooderda vorm enne toidukilega). Pane põhi külmkappi tahkuma.
Sega toorjuust, vahukoor, suhkur ja vaniljesuhkur ühtlaseks kreemiks.
Maitsesta sidrunimahlaga. Määri kreem ühtlaselt koogipõhjale ja pane tagasi külmkappi.
Puhasta marjad ja valmista torditarretise segu pakil oleva õpetuse järgi. Pane marjad koogile, supilusikaga lisa tarretisesegu ja kata marjad ühtlaselt tarretisega. Pane tagasi külma. Tort on valmis umbes 30 minuti pärast.