Kokkusaamine algas Ohekatku külas, kus külaplatsile olid üles rivistatud sealsete tehnikahuviliste vanad autod ja laual ilutses tort, mille headus ületas kõik varem kogetud maitsed. Ohekatku külade piirkond pälvis 2011. aastal Raplamaa aasta küla tiitli. Selles piirkonnas tegutseb koos kuus küla.

Ohekatku tegemisi veab Othengati Külaselts, mis ühendab inimesi, kes tegutsevad selle nimel, et kodupaigas oleks tore, sõbralik ja turvaline elada. Endise Ohekatku mõisa kohale on ehitatud mõnus katusealune, mõisapark on puhastatud võsast ja tiigisaarel käib külarahvas kevadistel pühapäevahommikutel kohvi joomas.

Edasi viis meid tee Kehtnasse, kus Kehtna valla heakorraspetsialist ja külaliikumise eestvedaja Kaja Mõtsnik näitas Kehtna parki ja tutvustas pargi korrastamiseks tehtud ja plaanis olevaid projekte. Valtu-Nurme külas nägime LEADER programmi toel külaplatsile rajatud ja just viimast lihvi saanud laululava, Kumma külas külakogukonna poolt rajatud külaplatsi. Õhtuhämaruses jõudsime Valtu Jahimajja, kus MTÜ Raplamaa Partnerluskogu tegevjuhi assistent Anne Kalf tegi ettekande partneluskogu tegevusest, teostatud LEADER projektidest ja tänavu sügisel avanevatest meetmetest. Ettekandele järgnes sisukas arutelu ja paljud küsimused said vastused.

Hommikul suundusime Kaereperre Haide puukooli ja tutvusime Valtu spordimajaga. Kokkutuleku lõpetamine toimus Saidapere külaplatsil. Saidaperel on tihedad sõprussidemed Märjamaa valla Velisemõsa külaga. Saidapere tegemisi tutvustas külavanem Kadi Lee. Saidapere on omaette "kuningriik", kellel on oma kuningas ja ministrid. Ametlikult Saidapere küla ei eksisteeri ja ta kuulub Pae küla alla.

Üksmeelselt leiti, et kahe valla külaliikumise ühisüritused on toredad ja kasulikud kokkusaamised ning märjamaalastel on aeg hakata järgmise aasta kokkutuleku peale mõtlema.

Üritust toetas Leader programm, Kehtna Vallavalitsus ja Märjamaa Valla Külavanemate Ühendus.