Tanel Lambing, maakler

Täheldada võib kinnisvaratehingute mõningast elavnemist, kuid see toimub tasapisi.

Võrreldes käesoleva aasta esimese kvartali tehingute arvu eelmise aasta samal perioodil toimunud tehingutega võib öelda, et olukord turul ei ole märkimisväärselt muutunud.

Eelmise aasta esimese kvartali müüginumbreid vaadates näeme, et sooritati kokku 20 korteriomandiga seotud ostumüügitehingut ja 14 kinnisasja tehingut (st maade ja majade tehingud).

Käesolev aasta edestab 2012. aasta esimest kvartalit 7 tehingu võrra ehk toimunud on 27 korteriomandiga seotud tehingut. Küll aga kinnisasja võõrandamise osas on tehingute arv pisut väiksem - seni on toimunud 8 eluhoonetega hoonestatud ja 1 hoonestamata maa tehing.

Keila kinnisvaraturg on jätkuvalt seisus, kus õige hinna ja kvaliteedi suhtega objektid leiavad suhteliselt ruttu uue omaniku. Enim tunnevad Keila piirkonna kliendid huvi 2-3-toaliste korterite, üürikorterite ja kättesaadavama hinnaklassiga majade vastu. Samuti on märgata nõudluse kasvu uute ridaelamute ja korterite osas. Regio Kinnisvara tegeleb ka erinevate büroopindade vahendamisega, tehes koostööd Keila suuremate ettevõtetega.

Mõistlikud kontoripinnad jäävad hinnavahemikku 3,20 - 4, 15 eurot/ m2. Büroopinda valides tuleks tähelepanu pöörata asjaolule, et Keilas leidub objekte, kus kommunaalkulud sisalduvad juba hinnas (küte, vesi, elekter). Nõuanne praegustele ja tulevastele kinnisvara müüjatele.

Täna peavad maaklerid omama laia silmaringi, pöörama rohkem tähelepanu klientide nõustamisele ning enda teadmiste järjepidevale täiendamisele. Kliendid on muutunud teadlikumaks ja avatumaks.

Regio Kinnisvaral on nädalas keskmiselt 7-8 klienti, kes soovivad teada saada esialgset hinnangut oma kinnisvara väärtusele. Regio Kinnisvara pakub lahkesti tasuta kinnisvaraalast nõu ja konsultatsiooni.

Kõike selleks, et inimesed tunneksid müügiprotsessi sisenedes ennast turvaliselt ja nende arvamus oleks samuti oluline nii uuele ostjale kui ka maaklerile, kes vahendusteenust pakub. Kliendi rahulolu on Regio Kinnisvara peamine eesmärk!

5 hetkel magusamat kinnisvara pakkumist Keilas:

1. Müüa korter Paldiski mnt 26a. Üldpind 67,5 m2. Hind 66 000 eurot. Objekt eristub teistest selgelt hinna ja kvaliteedi osas. Samuti mainitakse ära kuulutuses sissejäetav mööbel ja eksperthinnangu olemasolu.

2. Müüa elumaja Koidu 85, Keila. Üldpind 213 m2, krunt 1195 m2. Hind: 125 000 eurot. Objekti teeb eriliseks selle hea asukoht- raudteejaam, poed, Jõe park 5 min jalutuskäigu kaugusel.

3. Müüa 3- toaline valgusküllane majaosa, Tammermaa tee 2. Hind 103 000 eurot. Üldpind 110 m2, krunt 1300 m2. Paarismaja osa teeb eriliseks asukoht, ehituskvaliteet, madalad kommunaalkulud ja õiglane väärtus.

4. Ärimaa Jõe tn 58, Keila. Krundi pindala 3771 m2. 10 boksiga ridaelamu arendusprojekt. Hind: 99 100 eurot. Eksperthinnangust lähtuvalt on leitud objektile õiglane turuväärtus.

5. Müüa ärimaa Keila linna piiril, detailplaneering. Krundi pindala 4976 m2. Võimalik rajada/ söögikoht koos majutusega. Hind 35 000 eurot. www.regiokv.ee


___________________________________________________________________

Uusi objekte lisandub väga vähe

Allan Saar, maakler

Domus Kinnisvara hinnangul on 2013. aasta alanud suure aktiivsusega kinnisvaraturul.

Aktiivseks on muutunud isegi Keila kunagine linnaosa Paldiski, mis viimased kaks-kolm aastat on talveunne suikunud. Müügihinnad Paldiskis on kvaliteetsemate korterite puhul võrreldes kriisiajaga tõusutrendis ja huvi korralike korterite vastu on kasvanud.

Sama trend on ka Keilas. Selle aasta kahe esimese kuu ga on Keilas müüdud 18 korteriomandit keskmise hinnaga 719.-/m2. Kõige kallim, ühtlasi ka ainuke uues majas paiknev korter, müüdi 1184.-/m2. Kõige odavama korteri müügihinnaks kujunes 392.-/m2.

Kinnistuid on Keilas sama ajaga müüdud vaid neli ja hinnaklassi vaadates on tegu renoveerimist vajavate ma jadega või siis hoonestamata kruntidega. Kõige kallima kinnistu hind oli 55 tuhat ja odavaim 29 tuhat eurot.

Keila kinnisvaraturule lisandub uusi objekte väga vähe. Uute korterelamute ehitus on pikka aega soikunud ja kunagiste uusarenduste korterid on ringiga juba järelturule jõudnud.

Kindlasti leevendab uute elamispindade põuda Jaama t ja Paldiski mnt nurgale ehitatav korterelamu ja ka Tuula tee 5 uusarendus.

5 magusamat kinnisvara pakkumist eraldi välja tuua ei ole, kuna Keila kinnisvaraturu "erilised pärlid" on juba müüdud.