Lõpukell ehk viimane ainetundidega päev oli abiturientidel Keila Koolis eile, 24. aprillil, tegevused selle tähistamiseks algasid juba varem. Traditsiooniks on kujunenud stiilinädal, kus abituriendid valisid ise teemapäevad.

Samuti esines sel nädalal 11. ja 12. klasside vahel positiivset hõõrumist, mis muutis koolinädala põnevamaks.

Neljapäeval oli abiturientidel kaks esimest tundi vastavalt tunniplaanile ning kolmas tund igal klassil valitud õpetajaga, et viimane tund Keila Koolis eriti südamelähedaseks jääks. Neljanda tunni alguses kogunes kogu põhjamaja pere aatriumisse, kus lastekoori eeslaulmisel esitada laulu „Koolikell", ning selle järel saadeti pidulikult 1. ning 11. ja 12. klassid aulasse aktusele. Kui kooliaasta avaaktusel kinkisid abituriendid koolitulijaile lilli, siis lõpukella päeval kinkisid kõige pisemad suurtele isevalmistatud kaarte. Aktuse viisid läbi peamiselt 11. klasside õpilased, kes olid abiturientidele nii mõndagi ette valmistanud. Samuti jäädvustasid 1. ja 12. klassid oma nimed raamidesse, mis hakkavad kaunistama kooli raamatukogu seinu. Aktuse lõpus helises viimane koolikell.

Pärast aktust toimus aulas nn koolivaimu üleandmine, kus abituriendid panid järgmise lennu esindajad läbi erinevate katsete proovile, et veenduda, kas nad on ikka väärilised järgmisel aastal kandma koolivaimu. Pärast koolis toimunut suundusid abituriendid autorongkäiguga linna peale.

Palju on tänavu lõpetajaid? Kuidas iseloomustate 57. lendu?

Hetkeseisuga õpib päevakoolis 57. lennus 57 õpilast. Hea meeles pidada. See lend on selline hästi täiuslik lend. Täiuslikkuse all mõtlen, et kirju - on väga aktiivseid ja hakkajaid, on natukene rahulikumaid. On erinevate annetega inimesi, sportlikke ja neid, kelle hinded on väga head. On, mida meenutada.

Sellel kevadel toimub gümnaasiumi lõpetamine muutunud kujul. Mis on olulisemad muudatused?

Kõige olulisem muudatus on vast see, et lõpetajad ei saa valida enam erinevate eksamite vahel. Neil on 3 kohustuslikku riigieksamit - eesti keel, matemaatika ning võõrkeel. Koolieksamina tuleb nn komplekseksam, mis koosneb erinevatest ainetest ja on paralleelklassidel ka natukene erinev. Ning lisaks nendele on juba eelneval aastal kaitstud uurimustöö.

Milline on eksamite ajakava, millal toimub lõpuaktus?

Eksamiperiood algab 30. aprillil eesti keelega ning lõpeb 9. juunil komplekseksamiga. Vahepeale jäävad inglise keele eksam võõrkeelena 5. mail ja matemaatika 23. mail. 57. lennu lõpuaktus toimub 20. juunil kell 15.00 põhjamaja aulas.

Matemaatikas saab lõpetaja valida kitsa ja laia matemaatika vahel. Kui paljud eelistasid kitsast matemaatikat ehk raskemat eksamit?

Väga huvitav on see, et õpilased jagunesid täpselt pooleks ehk siis võrdselt on nii kitsa kui laia matemaatika riigieksami tegijaid.

Kas kõik lõpetajad teevad võõrkeele eksami inglise keeles või on valitud ka mõnd teist võõrkeelt?

Kõik lõpetajad valisid võõrkeele eksamiks inglise keele.

Mis aines tehakse gümnaasiumi koolieksam?

Gümnaasiumi koolieksam on Keila Koolis komplekseksam, mis koosneb 7-8 erinevast ainest ning on osaliselt seotud ka õppesuundadega. Näiteks reaalklassile ajalugu sisse ei tule, humanitaarile küll. Mahu poolest on eksam paralleelidele võrdne.

Milliseid valdkondi eelistasid lõpetajad õpilasuurimuse või praktilise töö tegemisel? Kui avar sai siin olla noorte fantaasia?

Valdkonnad, mida õpilased uurimustööde teemadeks valisid, on seinast seina. Noortel oli võimalus ise teema valida ning kui midagi sobivat pähe ei tulnud, siis õpetajad kindlasti soovitasid ja aitasid.