Kuigi Eduard on diplomeeritud geoloog, on ta aastaid tegelenud kartograafia ja geoinformaatikaga. Keila linna kaartide koostamise ja geodeetiliste mõõdistuste töötlemisega on ta tegelenud juba 15 aastat. Ka tänane päevatöö Maa-ameti geoinformaatika osakonnas on seotud geoinfo ja kaartidega. Erialase tegevuse ja kaartidega seotud hobide tõttu on Eduard juhatuse liikmena vedamas Eesti Geoinformaatika Seltsi tegevust.

Kuigi Eduard on juba 11. eluaastast tegelenud orienteerumisega, sai orienteerumiskaartide tegemine alguse alles 5-6 aastat tagasi. Keilas on ta lisaks Männiku pargi ja endise tankipolgu metsaalale teinud sprindikaardid Keskparki ning Jõeparki. Osa vabast ajast panustab ta Eesti Orienteerumisliidu juhatuse töösse.

Kuigi orienteerujana kuulub Eduard oma vanuseklassis Eestis tugevamate hulka, on tema suurim sportlik saavutus seotud 24h rogainiga, kui ta tuli 2008.aastal koos kahe kaaslasega maailmameistriks. EM medaleid on rohkem, enamuses veteranide klassis. „Tegelikult on O-ÖÖ ka rogain, selline väiksem," täpsustab ta end Tankimäelt alla libistades.