„Olen viimasel ajal palju psühholoogiast lugenud ja uurinud, kuidas kasutada teatrit mitte niivõrd etendusteks kui iseendaga tegelemise viisina - teraapiana," püüab Maaja seletada lahti, mida ta sel nädalal Harju-Ristil Rätsepa talus teeb. Seal toimub loominguline laager „Kogukonnateater". Osalejad kurdid - lastest hilise keskeani. Laagrit korraldavad Maaja kooliõed Keilast - kultuurikorraldust õppinud Kristin ja viipekeeletõlk Hele-Riin.

Laagri lõpuks peaks sündima etendus - foorumteatri kujul. „Võtame ette mõned kurtide kogukonnale olulised teemad, loome neist stseenid ja etenduse ajal leiame koos publikule lahendused. Nime mõtleme etendusele välja töö käigus," selgitab lavastaja rollis Maaja. Etendus toimub sealsamas Rätsepa turismitalus pühapäeval, 18.augustil kell 18.00 ja etendusele oodatakse nii kurte kui kuuljaid (tõlge on olemas). Sügisel tehakse etendused ehk ka suuremates linnades. „Olete oodatud!" lisab Maaja.

Kuigi elu on andnud võimaluse rännata, on Maaja kodu Keilas. Ta ei tea, mis sügisel või kaugemas tulevikus tegema hakkab. „Ja see on põnev," lisab ta juurde. Aga kodu on Keilas seepärast, et siin on perekond .... ja kodu.