„Loodetavasti hakkab nüüd rohkem rahvast kuulamas käima." Tooliostuks raha kogumise mõte tuli Üllasel siis, kui kontserdil üks tool istuja alla laiali vajus, seni olid ju saali kokku kogutud erinevatest aegadest ja erineva päritoluga toolid. „Mulle on oluline kontserdisaali toolide mugavus. Ma ei taha, et kontserdi ajal peaksid istme pärast nihelema. Need toolid siin on mugavad," hindab Üllas uusi toole.

Üllas peab end ooperisõbraks. Ainuüksi Verdi „Traviatat" on ta kuulanud vähemalt 30 korda. Valgas, oma lapsepõlvelinnas lõpetas ta muusikakooli akordioni erialal. „Kooli direktor ja erialaõpetaja Albert Puusta ütles ikka, et üks kord ooperit vaadata ei saa. Alles mitmekordsel kuulamisel saad ooperist õige naudingu kätte," selgitab Üllas. Oma Kloogaranna kodus kuulab-vaatab ta pidevalt Mezzo telekanalit.

 „Minust oleks ilmselt saanud dirigent, kui mulle elevant poleks kõrvale astunud. Seepärast ei saanud ma ka viiulit mängida, vaid õppisin hoopis akordionit . Tänu klahvidele saab akordionit mängida ka muusikalise kuulmiseta ," naerab Üllas, kellest sai hoopis direktor. TPI-i masinaehitusinseneri haridusega mehest sai 1980. a Meditsiini Tehnika Remondi Ettevõtte direktor. Sealt alates on ta pea kogu aeg olnud suure ettevõtte juht, viimased 20 aastat (1992-2012) ENSTO-s vähemalt kahe ettevõtte juht.

Nüüd on Üllas enda sõnul tagasi tõmmanud. „Täpselt samuti, kuidas inimene peab endas kujundama tööharjumuse, on ka tööharjumusest loobumisega," vabandab Üllas, miks ta endiselt leiab põhjuseid kalendris ajakava pidada. Ta on praegu kolme ettevõtte nõukogus. Lisaks lõi ta ühe mehe ettevõtte, mille kaudu annab juhtimiskonsultatsioone.

Poliitikat ta väldib: "Olen teadlikult vaatleja. Kui küsitakse, võin ka oma arvamust välja öelda." Olulisim nõuanne, mida ta ettevõtjatele annab, on ENSTO-s õpitud „Pidage oma inimestest lugu ja sellest võidab kogu ettevõte!"