Pikka kasvu kasutab Valdur oma ametis ära. Esiteks näeb ta kaugele ja teiseks nähakse ka teda kaugelt. Mõlemad variandid on ülimalt olulised, et linna eluga kursis olla. Linnavalitsuse jaoks on Valdur omamoodi piksevarras, kelle kätte jookseb info, kui linnas on midagi juhtunud. Alati helistatakse talle või jäetakse vihje facebooki. Uudist kuuldes võtab Valdur fotoaparaadi, istub oma auto rooli ja tuhiseb vaatama, kas öeldu vastab ka tõele. Oma silm on kuningas ja eriti veel siis, kui see silm läbi fotoobjektiivi vaatab.

Ma ei tea ühtegi teist kommunikatsiooninõunikku ühestki teisest omavalitsusest, kes viitsiks nii palju pildistada ja nendele piltidele ka kasutust leida. Esimesena jõuavad pildid internetti linna koduleheküljele või facebooki, seejärel Keila Lehte ja lõpuks Harjumaa Muuseumi, et ka tulevastel põlvedel oleks, mida vaadata. Muide, viimase nelja aasta Keila linna kroonika, mida Valdur muuseumile andnud, on kokku 496 lehekülge teksti ja rohkem kui 600 fotot. Isegi Läti Henrik kahvatuks nende numbrite ees, pealegi polnud temal fotoaparaati.

Valdur tõi Keila Lehte rubriigi „Nädala tegija". See pealtnäha tavaline rubriik on aidanud lehte tuua väga erinevaid inimesi ning ma ei eksi, kui arvan, et paljud alustavadki lehelugemist sellest rubriigist. Seekord aga ei kirjuta tema, vaid temast kirjutatakse, sest Valdur Vaht on selle nädala tegija. Mitte ainult seetõttu, et täna ilmub Keila Lehe 200. number ja igas neist on rohkesti tema tehtud pilte, vaid ka sel põhjusel, et linnavalitsuse trepigalerii seinale jõudis uus fotonäitus "2011 läbi inimeste".