Tanel Mõistus: "Kuue aastaga on Keilas palju häid algatusi ellu viidud.  Tunnen, et olen teatud etapi läbi käinud ning andnud endast parima, mis võimalik. Astun vabatahtlikult tagasi, sest noore inimesena soovin ennast arendada ja teostada ka muudel aladel. Jätkan sellel sügisel õpinguid oma teise magistrikraadi omandamiseks ning asun tööle erasektorisse. Ma ei soovi, et mu õpingud takistaks linnapea tööle pühendumist.

Andsin kevadel Reformierakonna Keila piirkonna juhatusele teada, et 2013. aasta valimistel kandideerin, kuid linnapeaks enam ei püri. Ma ei pea ausaks ei enda, ega ka teiste suhtes seda, kui venitaksin kuidagi oma ametiaja lihtsalt lõpuni. 

Minu ametisoleku aja sisse mahtus tugev majandustõus kui raske kriis, seega on tegemist olnud väga huvitava perioodiga.  Kuigi pinget on olnud palju, olen tänulik Keila inimestele, ettevõtjatele, ametnikele ja volikogule, et on tegutsetud järjekindlat ja stabiilset linna arengut silmas pidades.

Ma ei plaani siiski Keila linna juhtimisest täiesti kõrvale jääda, vaid soovin jätkata linnavalitsuse liikmena. Usun, et suudan anda edaspidigi oma panuse Keila parema käekäigu jaoks."

Tanel Mõistus on Keila linnapea alates 3.oktoober 2006