Keila Noortekeskuse juhataja Tiina Sinijärve sõnul jääb kahjuks ehitamata ventilatsioon ning spordisaalis jäävad vahetamata katuseaknad. Tiina Sinijärv: „Ventilatsioon on üks suuremaid murekohti. Kuna maja saab uue fassaadi ja katuse, oleks ventilatsioon väga vajalik." Siiski hellitab Tiina Sinijärv lootust, et tulevikus leitakse rahastust ka õhutussüsteemi välja ehitamiseks. Praegu saab noortekeskus aga ventilatsioonikambri, mis võimaldab tulevikus süsteemi kergesti paigaldada.

Teine murekoht on spordisaali katuseaknad, mis on muutmata kujul maja algusest saadik. Katuseakendega kaasneb suur soojuskulu ning kuna aknad on tavalisest klaasist, on need purunemisohtlikud.

Noortekeskust ei suleta

Ehitustööde ajaks jääb noortekeskus külastajatele avatuks. Siiski tuleb arvestada teatud häiretega. „Kogu noortekeskuse territoorium piiratakse ning ehitustööde ajal on seal viibimine keelatud - tegemist on ehitusobjektiga. Ukseni juhatab koridor, mida mööda ohutult majja pääseb," selgitas Tiina.

Kuna keskusel vahetatakse välja kõik aknad, ning rekonstrueeritakse ka küttesüsteem, võib juhtuda, et osadel päevadel on maja külm. Küll peaks aknavahetus käima kiiresti ja suurem töö on hilisema viimistlusega. Tiina siiski loodab, et suuri probleeme ei teki, ning noored saavad endiselt keskuses aega sisustada ning töötajad oma igapäevast tööd teha.

Kuigi kõik algset plaanitud tööd jäävad tegemata, on Tiina Sinijärv siiski tulemusega rahul. Maja saab kauni väljanägemise ning nüüdsest on Keila Noortekeskusel olemas kogu hoone rekonstrueerimisprojekt.

Välitööd keskuse juures peaksid lõppema juba novembri keskpaigas. Lõplikult loodab ehitaja hoone üle anda tuleva aasta jaanuari lõpuks.
_______________________________

Keila Noortekeskus muudetakse energiasäästlikumaks tänu Kyoto protokolli alusel toimuva CO2 heitmekvoodi müügile. Eestis muudetakse energiasäästlikumaks kokku 480 hoonet, sealhulgas Keila Noortekeskus ning Keila Tervisekeskus.

Keila Noortekeskuse ehituse hanke võitis Henniger Ehitus OÜ, Riser Ehitus OÜ ja Kestev OÜ ühispakkumine. Keila Noortekeskuse uue arhitektuurse lahenduse on loonud OÜ Sirkel & Mall.