Oleme tagasisidet korraldusmeeskonnaga arutanud ja jõudsime tagasi n-ö juurte juurde - selle aasta linna päev toimub traditsiooniliselt linna südames. Kogemustele tuginedes paigutasime lava seekord tagasi kultuurikeskuse poole ja söögiala jääb vastasasuvasse parklasse.

Nagu ikka, meelitab kõige rohkem rahvast kokku laat, mille korraldajaks on MTÜ Laadakorraldaja ja kauplejaid on sellel aastal oodata rohkesti.

Laat jaguneb kaheks tänavaks - toidu- ja lilletänav piki Paldiski maanteed ning käsitöökauba tänav piki Haapsalu maanteed. Keskpargis ristuvad kaks Keila päeva tänavat - Selveri lastetänav ja Harjumaa tervisetänav.

Tervisetänava osas tahan välja tuua, et seal on võimalik ennast lasta vaktsineerida puukentsefaliidi vastu. Kasutage seda võimalust, head kaaslinlased, sest selle aasta puugid on inimesele eriti ohtlikud ning nakatumise oht väga suur. Tervisetänaval saab ennast harida terviseküsimustes ja mõõta mitmeid olulisi tervisenäitajaid.

Lastega tegevusi juhib tänavu Selveri Tibu koos sõpradega ning meeleolukat ja sportlikku programmi jätkub Emotsioonid olid seinast seina: kellele meeldis uus toimumise koht, kellele rahvamelu ja laat, kellele lauljad-tantsijad-pillimehed. Oli ka negatiivseid tundeid nii koha kui laada osas.

Oleme tagasisidet korraldusmeeskonnaga arutanud ja jõudsime tagasi n-ö juurte juurde - selle aasta linna päev toimub traditsiooniliselt linna südames. Kogemustele tuginedes paigutasime lava seekord tagasi kultuurikeskuse poole ja söögiala jääb vastasasuvasse terveks päevaks. Selveri lastetänaval asub ka kunstiringi Sirlett käsitöötelk, kus saab ise meisterdada, teiste töid vaadata ja loteriis osaleda.

Keskväljakul kahe ringtee vahele jääva tänava nimetasime tänavu peatänavaks. Selle ääres seavad ennast sisse erinevad MTÜ-d. Naiskodukaitse ja Kaitseliit tutvustavad oma tegevust, Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuur on kohal oma bussiga ja pöörab sel aastal tähelepanu abipolitseinikele.

Linnavalitsuse ees on JJStreedi noorteala, kus saab näha mitmeid huvitavaid tantsustiile ja võistelda hiphopis - „Keila tantsib" üritus on noortekeskuse juurest kolinud kesklinna.

Noortealal toimub ka traditsiooniline Keila Korvpallikooli korraldatav viskevõistlus.

Harjumaa Muuseumi õu pakub hulgaliselt huvitavat alates rauapainutamisest ja ketilülide valmistamisest, puunukukeste ja savimedaljonide tegemisest kuni maastikumängu, kanuusõidu ja mitmete sportlike ettevõtmisteni. Kontserdi annavad rahvapillimängijad ning kehakinnitust pakuvad Roheline Konn 6 ja muuseumisõprade Jõesaare köök. Muuseumi kaudu sõidab sel päeval ka Keila linnaliini buss.

Sotsiaalkeskuse õues on avatud supiköök ja kena ilma korral ka Pille Putiik, kust saab tasuta kasutatud rõivaid. Esmakordselt on avatud Haapsalu mnt 11 taaskasutusja käsitööõu.

Täiesti uue tegijana tuleb Keila päevale MTÜ Vaarikas Vahukoorega Ohtu tee 5 hoovil. Tegemist on juba aasta Keilas tegutsenud käsitöösalongiga, kes tutvustab linnarahvale oma tegemisi ja võimalusi.

Keila Miikaeli kirik on huvilistele avatud kella 11-st, tund aega hiljem avaneb võimalus kirikutorni ronida ja kõrgelt linna, selle ümbrust ja Keila päeva melu kaeda. Õhtul kell 19 on kirikukontsert-palvus.

Tihe ja mitmekesine saab olema Keskväljaku lava kava, kus pea iga veerandtunni järel astub lavale uus esineja, mitmed neist esimest korda Keila päeval. Õhtu finaaliks kujuneb ansambli Apelsin esinemine, millega kaasneb ka võimalus jalakeerutamiseks mõnusa muusika saatel. Kogu seda päeva juhib Madis Milling.

Päev saab olema põnev ja loodetavasti igaühele midagi pakkuv. Korraldajad on endast andnud parima. Head kaaslinlased ja teie külalised, tulge sellest melust osa saama!