Protsess algab projekteerimishankega. Tervisekeskuse juhataja River Tomera: „ Hankele järgneb projekteerimine, peale seda toimub ehitushange ning alles siis reaalne tegevus. Väga tõenäoline, et reaalsed ehitustegevused jäävad alles aastasse 2012, aga sõltub, kuidas ettevalmistavad tegevused kulgevad."

Soojakadusid katuste kaudu reedavad igatalvised uhked jääpurikad ning esmase plaani kohaselt on River Tomera sõnul kavas spordisaali katuseosa asendada plekkkatusega. „Ujula katusele püüame leida lahenduse, mis parandaks soojapidavust, kuid samas tagaks loomuliku valguse ujulabasseinile. Täpsed lahendused selguvad aga peale projekteerimisfaasi lõppemist, kus kaastakse nii arhitektid kui tehnosüsteemide eksperdid."

Ehitustööd puudutavad ka külastajat

Kuna tegemist on üksikute tehnosõlmede või majakonstruktsioonide parendustega, siis võib ette tulla üksikute treeningsaalide ajutist sulgemist, aga tervet keskust pole sulgeda plaanis.

Küll toimuvad väljaspool nimetatud projekti remonttööd juba sel suvel, mistõttu sulgetakse tervisekeskus külastajatele ajavahemikus 11.juuli kuni 7.august. River Tomera: „Basseinipõhjade plastkatted on aastatega läbi kulunud. Lastebasseini põhjakatet sai eelmisel aastal remonditud, kuid praegu on põhi aastatega kulunud seisu, kus vaja täielikku põhjakatte vahetust." Remonttööde täielik ulatus pole tänaseks teada, kuna see sõltub suuresti piiratud rahalistest võimalustest.

INFO:

Keila Tervisekeskust külastab nädalas ligikaudu 5000 Keila ja ümbritsevate piirkondade elanikku ning õpilast. Keila Tervisekeskuse treeningsaalides treenib regulaarselt pea 20 kohalikku spordiklubi, samuti toimuvad Keila koolide võimlemis- ja ujumistunnid. 25. mail möödub 10 aastat Keila Tervisekeskuse avamisest.