Tuula tee 5 kinnistu ostis pankrotivarana selle aasta algul HIMS Investments OÜ. Suvel väljastas linn omanikule lammutusloa ning praegu on käimas detailplaneeringu koostamine.

HIMS Investments OÜ juhataja Hans Alteri sõnul saaksid nad lammutustöödega alustada kohe peale detailplaneeringu kehtestamist, kuid töid takistab territooriumil olev pinnasereostus, mille on põhjustanud vabriku territooriumil olev vana katlamaja. „ Kahjuks ei räägitud meile pinnasereostusest siis, kui kinnistu ostsime", selgitas Hans Alter. „Seega puuduvad meil hetkel rahalised vahendid reostuse likvideerimiseks. Lammutama ei saa aga hakata ilma reostust koristamata."

Siiski loodab Hans Alter võimalusse lammutada osad kinnistul olevad hooned. Sel juhul saaks esimesed lammutustööd teha kevadel.

Kuna vabrikuala on ohtlik ja tuleks kiiremas korras täielikult lammutada, loodab Hans Alter Keila linna abile. „Kuna Keila linna huvi on samuti, et kinnistu korda saaks, võiks Keila linn võtta reostuse likvideerimise enda kanda," pakkus Alter välja võimaliku lahenduse. Abilinnapea Enno Fels veel midagi kindlati öelda ei julge. „Lähipäevil kohtume Tuula 5 omanikuga, siis saame selgitada veelkord, millised huvid ja kohustused on kinnistu omanikul ning linnal."

Vahepealsel perioodil püüab HIMS Investments OÜ endiselt ala märgistada ja piirata, et kõrvalised isikud sinna ei pääseks. HIMS Investments OÜ soovib endiselt arendada jõe äärset piirkonda ning sinna on planeeritud elamurajoon.