Ungarlased saabusid Klooga Noortelaagrisse neljapäeva varahommikul. Seejärel tutvusid nad Keila Kooli uue majaga ja olid väga vaimustunud meie võimalustest, maja tehnilistest lahendustest ja eriti laste rohkusest. Neljapäev ja reede veedeti Tallinnas ning anti kontsert Estonia talveaias.

Reede õhtul kohtusime sõpruskooriga jälle Keilas, sõime Platsi kohvikus ja tutvusime teineteisega.

Laupäeva hommikul seiklesid külalised Keila ümbruses, jalutasid rannas, vaatasid juga, nautisid vaadet Türisalu kaldalt, tutvusid Keila Miikaeli kirikuga ja nautisid vaadet kirikutornist ning jalutasid Jõepargis.

Laupäeva õhtul toimus ühine kontsert muusikakoolis, kus ungarlasi tervitas Keila Linnavolikogu kultuurikomisjoni esimees Erki Fels. Ungarlased kiitsid väga meie lapsi ja nende esinemist.

Pühapäeval Kallaste talus said külalised emakeelse tutvustava info telefoni teel perenaise väimehelt, kes on rahvuselt ungarlane. Padise mõisas pakuti teed ja küpsist ning uudistati kloostri varemeid.

Seejärel tuli appi Padise Buss, kes viis meid Harju-Risti kirikusse, kus koor esines teenistusel. Kohtumist ungari noortega planeerides arvasime, et laste vanusevahe on väga suur, mistõttu ei kujutanud hästi ette, kuidas suhtlemine ning omavaheline läbisaamine välja kukub. Lastele oli aga see väga hea inglise keele praktika.

Ühised mängud ja tantsud aitasid suhtlusele väga palju kaasa ning külaliste lahkudes oli kõigil väga kurb. Nüüd aga ootavad meie lapsed vastukülaskäiku Ungarisse palju suurema huviga ja tahavad juba kiiresti oma uusi sõpru jälle näha. Meie reis Ungarisse toimub 1.-7. juunini 2014.

Toredat kohtumist toetasid Keila linn, Aurutaja OÜ, Usin-TR OÜ, Laulustuudio lapsevanemad ning väga paljud teised. Suur, suur tänu kõigile, kes oma panuse selle uue sõpruse heaks andsid.