Esiteks on laat tugevate kirbuturu sugemetega. See tähendab, et müügil on n-ö teise ringi kraam, mis mingil põhjusel omanikku vahetab. Erinevalt kirbuturust on aga müüjateks Sõbralt Sõbrale kaupluse müüjad ja nende vabatahtlikud abilised.

Teiseks on tegu 100% heategevusliku laadaga. See tähendab, et kogu laadast saadav tulu läheb konkreetse heategevusprojekti heaks ning sellest ei arvestata maha laada korraldamisega seotud kulutusi. Heategevusprojekti „sihtmärk" asub aga siinsamas Keilas.

Aitame koos Taneli liikuma

Tanel Lindmäe on tavaline 29-aastane eesti noormees, kes jäi 7 aastat tagasi toimunud liiklusõnnetuse tõttu ratastooli.

Elades korrusmajas, piiravad trepid Taneli liikumisruumi vaid tema korteri ja korrusega. Aktiivseks eluks on aga vaja enamat. Seda enam, et Tanel soovib naasta arvutialaste õpingute juurde Tallinna Polütehnikumis, mis õnnetuse pärast katkesid. Olles võitnud juba mitmeid tervisega seotud raskusi, on trepid jäänud probleemiks, mis tuleb lahendada. Selleks vajab Tanel trepironija abi.

Selle laada tulu ongi planeeritud Tanel Lindmäele trepironija soetamise toetamiseks. Trepironija orienteeruvaks hinnaks on umbes 3000 eurot ning Taneli perekonnale käib see praegu üle jõu. Üheskoos aga võime aidata Taneli koduseinte vahelt välja.

Mitu võimalust Taneli aitamiseks

Sinul, armas lugeja, on Taneli trepironija soetamist võimalik aidata kahel moel. Kõigepealt vaata oma kodus ringi ja kui sul jääb silma midagi, mida sul endal enam vaja ei lähe, aga mis kellelegi teisele heameelt võiks valmistada, siis too see kauplusesse Sõbralt Sõbrale, mis asub Ohtu tänav 2. Ütle, et see on mõeldud Tanel Lindmäe trepironija ostu toetamiseks.

Sobib tuua eeskätt selliseid asju, mida ka ise rõõmuga ostaksid, sest sellised asjad leiavad ka ostja kiiremini ning nii saab Tanel kiiremini liikuma. Võetakse vastu nii riide- kui tarbeesemeid ja isegi mööblit. Mööblile võib kauplus oma väikebussiga ka ise järele tulla, kui eelnevalt aeg ja koht kokku leppida.

Peale annetuste on sama tähtis ka ostma tulla. Lisaks linnarahva annetustele on Sõbralt Sõbrale lubanud müügile panna põneva ja avara valiku kaupa, mille müügitulu läheb samuti täies ulatuses Taneli toetuseks.

Seega saab laat lisaks kasulikele ja soodsatele ostudele olema ka omalaadseks lakmuspaberiks, mille abil saavad keilalased ja lähikonna elanikud näidata oma empaatiavõimet, hoolivust ning soovi muuta kogukonna elu inimlikumaks ja positiivsemaks.

Mitte ainult ost-müük

Kuigi kauplemine saab olema laada põhitegevuseks, siis leidub seal muudki toredat. Nii on lubanud kohalik käsitöösalong Vaarikas Vahukoorega korraldada seal töötoa asjakohasel teemal - taaskasutatud materjali uus elu. Loodetavasti saadab laadaplatsil toimuvat ka elav muusika.

Kus ja millal laat toimub?

Heategevuslik laat toimub laupäeval, 13. juulil kell 9-13 aadressil Ohtu tee 2 (s.o Peetri Pizza taga Sõbralt Sõbrale kaupluse hoovis). Esemeidannetusi Taneli trepironija ostuks saab juuli algusest kuni laadapäevani tuua Sõbralt Sõbrale kauplusesse tööpäeviti kell 10.00 kuni 18.00 ja laupäeval kell 10.00 kuni 15.00. Mööbli transpordi suhtes saab kokku leppida telefonil 684 3968 või mobiilil 5698 1519.