IKEA kaubamaja tuleb endise gümnaasiumihoone kohale, mis lammutatakse. Hoone tuleb kolmekorruseline ja korruste vahel liiguvad eskalaatorid – esimesed Keilas. Plaanitava hoone brutomaht on kokku ligi 90 000 ruutmeetrit, sellest enam kui 54 000 ruutmeetrit on kaubanduspind, ülejäänul on lisaks tehnilistele abiruumidele mitmed toitlustus- ja meelelahutusasutused, sh kobarkino. Keilasse rajatav kaubanduskeskus ei ole IKEA-le mitte ainult esimene kaubamaja Baltikumis, vaid sellist polüfunktsionaalset keskust, kus on ühendatud poodlemine ja meelelahutus, pole varem rajatud. Samas on see üle maailma kasvav trend, mida ei saa ka IKEA eirata.

Põnev tuleb samuti kaubamaja arhitektuuriline lahendus. Hoone ühetasapinnalisest fassaadist eenduvad osad kujutavad nelja tähte – I K E A. Algselt plaanitud firma tunnusvärvide – erksa sinise ja kollase – asemel kasutatakse välisviimistluses Keilale omaseid pastelseid toone. Kaubamaja kinnistul on piisavalt ruumi 300 autole mõeldul parkla jaoks, nagu näeb ette IKEA kontseptsioon.

Kaubamaja parklasse pääseb hõlpsalt Tallinn – Paldiski maanteelt ja nüüd on teada ka hästi hoitud saladus, miks linn maanteele täiendava ringtee ehitamise eest võitles. „Meie pikaajalised kogemused näitavad, et 95% klientidest tulevad kaubamajja autoga, rongi või bussiga sõidetakse osturallile harva,“ ütles Keila Lehele IKEA kontserni kommunikatsioonijuht Stor Skämt. „Arvestades suuri kogemusi suudab IKEA luua Keilasse midagi tõeliselt uut, atraktiivset ja emotsionaalset. See, et meie kaubamaja asub Tallinnast paarikümneminutilise autosõidu kaugusel, pole maailma mastaape arvestades mingi vahemaa,“ rõhutas Skämt. Tööde algus on september 2016 ning kaubamaja on plaanis külastajatele avada 2018. aasta sügisel. Keskuse orienteeruv ehitusmaksumus on 64 miljonit eurot.

IKEA on Rootsi ettevõte, mille peakontor asub Leidenis Hollandis. Ettevõttele kuulub 232 kaubamaja 24 riigis. Esimene IKEA kaubamaja avati Rootsis Älmhultis 1943. aastal.


NB! Käesoleva loo lugemisel palume pöörata tähelepanu asjaolule, et täna on 1. aprill!!!