Kodus vedeleb paljudel heegelpitse, millele tänapäeval rakendust ei leita. Pitsid on aga ideaalne abivahend savitöödel, sest selle abil saab pehmesse savisse rullides luua imeliselt kauneid mustreid. Teisel päeval õpiti ümarate vormide loomist ehk kuidas teha kruusi, potti, topsi vms.

Materjali kokku ei hoitud ja tagasihoidlike kohvi- või teekruuside asemel valmisid suured jooginõud, mis andsid lausa kannu mõõdu välja.

Kolmandal koolituspäeval kasutati punumis- ja ribatehnikat, kus käsitsi voolitud „ussi" abil vormiti mingi anum. Kuna tulemas on jõulud, siis mis saab olla ilusam ja kodulähedasem kui isetehtud keraamilised kuuseehted. Neid sai valmistada põhitöödest järgi jäänud savitükikest ja nii valmis neid nagu vabrikus sooje saiu.

Hetkel on koolitus poole kestvuse peal ja osad asjad kuivavad. Seejärel rändavad need põletusahju ja algabki viimistlemine, kus liivapaberiga lihvitakse viimanegi konarus. Põnevate glasuurvärvidega rõhutakse esemete tekstuurpindasid - tulemust ei oska keegi ette aimatagi, kuid kindel on see, et ilus värv pettumust ei valmista.

Haljala Kultuuriseltsi esinaine Riina Must ütles, et kevadel tehti projektitaotlus, mille eesmärk oli kultuuriseltsi ruumide kasutusvõimaluste laiendamine. Taotlus rahuldati ja selle käigus korrastati ruume, renoveeriti ja „kobestati" vana mööblit, samuti osteti potikeder. „Tulevikus saavad soovijad juhendaja käe all keraamikat teha ning potikeder on väga oluline vahend savitöös," ütles Riina. Projekti läbiviimist toetavad kohaliku omaalgatuse programm ja Haljala vald.