Maleturniir oli tänavu ja on ka tulevikus suunatud kõigile huvilistele ning ilma osalustasuta. Tegemist on kogupereüritusega, mille puhul on võidust olulisem osavõtt. Põhiline eesmärk on ühiselt meenutada Paul Kerest ning tunda rõõmu värskes õhus malemängust. Mul on väga hea meel, et igal aastal on kohal nooremaid ja eakamaid malesõpru ning nii algajaid kui ka edasijõudnuid.

Käesoleval aastal sündis üritusel uus osalejate rekord – mängijaid oli kokku 121. Maletajate arvu pidev kasv näitab selgelt, et male on jätkuvalt populaarne kõigis vanusegruppides. Kuna kohal oli viis korda rohkem mängijaid kui esimesel aastal, korraldasime eraldi täiskasvanute ja kuni 12-aastaste laste turniiri. Maleturniir toimus ka tänavu šveitsi süsteemis ja seitsme vooruga. Mänguaeg oli 20 minutit partiile (10 minutit mõlemale vastasele).

Enne malemängu kõneles Keresest ja malest Eesti suursaadik Soomes Mart Tarmak , kes saavutas ka ise turniiril väga hea tulemuse. Osalejaid tervitas veel Nõmme linnaosavanem Tiit Terik . Oma kohalolekuga austas meid ka suurmeister Paul Kerese perekond.

Ilusa ilma toel ja tubli kohtuniku Tarmo Tuule juhendamisel möödus kiirmaleturniir edukalt. Täiskasvanute arvestuses (88 osalejat) võitis tihedas konkurentsis Sander Kukk , kellele järgnesid Rein Ruus ja Lauri Teelem . Kuni 12-aastaste arvestuses (33 last) saavutas täiseduga esikoha Andrei Mjastsov . Teiseks tuli Markus Karl Vallaste ning kolmandaks Sten Vällo . Kõik 121 osalejat said medali ning täiskasvanute ja laste esikolmik ka auhinnakarikad.

Maleturniiri aitasid korraldada Paul Kerese malemaja, Eesti Male Toetusühing, Nõmme Linnaosa Valitsus, Järve Keskus, Nõmme Sõõrikukohvik, looduslik mineraalvesi B’EST.