Sõit oli pikk: läbi Läti, Leedu, Poola, Slovakkia, Ungari, Serbia ja Makedoonia Kreekasse. Üks päev kuluski Kreekale - Kalambaka linna külje all olevale Meteora´le. Meteora tähendab tölkes „õhus hõljuv". See oli kõige ilusam, kõige maalilisem koht, mida eales nähtud. Kõrged, peaaegu püstloodis mäed ja nende tipus ehitised - kloostrid. Meie reisijuht Valdo Rebane kirjutas reisiplaanis, et iga pingutus on väärt, et seda kõike näha. Ja nii see oligi. Seda lihtsalt peab nägema, et veenduda.

Suur üllatus oli see, et need kaljud on lubjakivist, nagu meie rahvuskivi - paas.

Aga tasase maa inimesele rohkem kui nädal mägedes sõita oli omaette elamus.

Jõudnud tagasi Makedooniasse, ootas meid järgmisel päeval ees esinemine.

Festival oli nagu suur üritus ikka: palju rahvast, rongkäik ja palju esinejaid. Suurem osa peale meie olid temperamentsed lõunamaalased, meie aga rahulikud põhjamaalased.

Kuuldavasti olime esimesed eestlased, kes kunagi Makedoonia festivalidel esinenud. Seega - vastutus väga suur. Vaadatakse ju meie esinemist kui eesti visiitkaarti.

Esindatud olid peale meie veel Leedu, Poola, Belgia, Bulgaaria, Horvaatia, Serbia, Montenegro, Türgi ja muidugi Makedoonia.

Üritus ei hiilanud just korraldusliku poole pealt, aga ometi loksus kõik õhtu käigus paika. Järgmisel õhtul oli ühine ürituse lõpetamine. Just seal lõi lõunamaalaste temperament eriti välja.

Mis meelde jäi? Mäed, mäed, mäed ja võrratu Meteora! Mägede vahel orgudes olevad asulad. Ei ühtki lepapuud ega takjapõõsast! Reis sujus hästi, kui välja arvata pikem peatus Poolas, kus kohalik võimuesindus siirast huvi meie vastu üles näitas. Tagantjärele mõeldes oli seegi omamoodi lõbus seik.

Täname kõiki asjaosalisi: oma tantsujuhte Marjut ja Sirjet, bussijuhte Valdot ja Jürit, kaasas olnud fänne ja üldse kõiki sõidust osavõtjaid.

Tuhat tänu ka Kernu ja Märjamaa Vallavalitsustele mõistva suhtumise ja toetuse eest taidlejatele, et osaleda kaugetel folkloorifestivalidel. Need esinemised on meie rühmadele suur väljakutse, kuid ka fantastiline elamus kui näed teiste maade esinemisi.