Ning siis võis õppeaastale joone alla tõmmata. Kiita sai igaüks, hästi ja väga hästi õppinutele (kokku oli neid 42) ulatas direktor Aivi Must koos tunnistusega ka preemiaraamatu, 9 õpilast sai lisaks kiituskirja ainult viitele õppimise eest: Luise Grave (2. kl), Laura Lään, Õnne-Ly Maask, Martin Mõtlik, Elina Ries (3. kl), Ragnar Kramm (5. kl), Liisa Vassiljeva (6. kl), Hanna Jairus (7. kl) ja Liana Sepamäe (8. kl).

Aga lapsed polnud ainukesed, kes tunnustussõnu teenisid. Meie ümber on olnud palju hakkajaid ja abivalmis inimesi, keda tänada: - hoolekogu, kes nõu ja jõuga on aidanud teha kooli arengukava, korraldada igapäevast tööd, ka uus lipumast sai tänu neile püsti; - Jäneda Raamatukogu perenaine Sirje Reinula, kes meie kirjandusalastes üritustes alati kaasa lööb; - koolibussijuht Heiki, kes alati täpselt kohal ja valmis sõitma just siis, kui vaja; - meie maja „taustajõud" - kokk Silva ja tema abi Alli, koristajatädi Sirje ja töömees Haivo; - lapsevanemad, kes on aidanud kooliüritusi läbi viia, sõidutanud lapsi sinna, kus vaja, hoolitsenud huvihariduse ja vahetunnis mängimisvõimaluste eest.

Töö õpetab tegijat. Sellele vanasõnale ei vaidle ilmselt vastu mitte ükski meie kooli õpetajatest. Liitrühmades ja -klassides õpetamine, uus õppekava ning selle sidumine klassiväliste üritustega, aineolümpiaadideks ja erinevateks konkurssideks-võistlusteks ettevalmistamine nõuab palju energiat ja jõudu, aga pakub samas ka põnevaid väljakutseid ja pisikesi rõõme iga päev. Kõik õpetajad on teinud oma tööd südamega ja omad pisikesed või suured võidud on sellest õppeaastast ette näidata kõigil.

Söömapüha peab ikka olema. Pärast kiidusõnade ärakuulamist mindi ühiselt koolilõputorti sööma. Kui nüüd päris aus olla, siis oli see viimase koolinädala jooksul juba teine suur tort, sest paar päeva varem maiustasid ka kolm lasteaia lõpetajat - Liisi, Karmo ja Taaniel - koos teiste põnnide ja emade-isadega ning tähistasid õppeaasta lõppemist.

Millest rõõm ühele, sellest rõõm ka teisele. Nüüd võiks suvevaheaja alanuks kuulutada, aga võta näpust! 6. juuni hommikul startis kooli võistkond ehk 11 5. ja 6. klassi õpilast huvijuht Margit Vijari eestvedamisel laagrisse „Kaitse end ja aita teist". Tagasi tuldi väsinutena, aga see-eest õnnelikena, sest taas saavutas Jäneda Kool III koha.

Nüüd on kooliruumidesse liikuma jäänud veel 12 lõpuklassi õpilast, kel on natuke vaja pingutada, et siis lõpuaktusel, 16. juunil kell 14 saada kätte põhiharidust tõendav dokument ja öelda „Tehtud!"

Igal pool on hea, aga kodus on kõige parem. Ilusat ja päikselist suvevaheaega, puhake ja lõbutsege, aga ärge unustage ka lugemist! Kohtumiseni 1. septembril kell 10!