Kui oma tarbeks kõik purgid ja karbid täis on korjatud, võib üleliigsed marjad-seened kokku­ostjale viia. Saab vähemalt mõne krõbiseva euro palgale-pensio­nile lisaks. Ükspäev kesklinnas käies oligi parkimisplatsil kok­kuostjate buss saaki ootamas. Ja peab ütlema, et neidki, kes seda loovutada soovisid, polnud vähe.

Saaki täis on ka kodulinna õunaaiad. Jagub endale ja jääb ülegi. Ülejäägid on lahkematel juba kenasti kausi või kastiga teeveerde valmis seatud, et saak­sid õunamaitse suhu ka need, kellel elamine kortermajas.

Loodetavasti jagub seda ubinarohkust ka teise õuna­festivalini, mis oktoobrikuu esimesel päeval kesklinna pargis toimumas on. Siis saavad meie saaki maitsta ja kiita kaugemalt tulnudki.

Festivalile on oodatud ka kõik kokad, kes soovivad rahvale oma õunakooki pakkuda, lisaks õunamahla valmistajad, nende oskusi žürii hindab. Samuti valitakse Türi valla ilusaim õu­napuu.

Ja kes kõhu ubinatest või koogist liiga punni pugib, saab minna juba järgmisel päeval Paide-Türi rahvajooksule, see ai­tab kindlasti liigsetest kaloritest lahti saada ning tõstab toonust. Igatahes kaunist sügist kõigile.