Toonane lasteaia juhataja Liis Jurak toetas igati teatripäeva mõtet ja 2005. aasta 21. märtsil kuulutati välja esimene Harjumaa lasteaedade teatripäev Karsumm. Esinejaid oli kaheksast lasteaiast. Kiili Lasteaed tuli välja Aafrika muinasjutuga Karsumm.

Kakuke ja Pöial-Liisi

Esimesel korral toimus üritus Kiili rahvamajas, järgmised kaks aastat Kiili Gümnaasiumis ja Karsumm 4 toimus juba uue lasteaia suures saalis.

Aastate jooksul on Karsumm mitmeti muutunud, nii korraldusliku poole pealt kui ka esinejate arvu poolest. Viimastel aastatel on põhiesinejateks vanemate rühmade lapsed, kõige nooremad esinejad on olnud kahe-kolmeaastased, kes koos oma rühma õpetajatega olid selgeks õppinud muinasjutu Naeris.

Teatripäev on mõeldud tutvustamaks üksteisele Harjumaa lasteaedades tehtavat teatrialast tööd, vahetamaks kogemusi ja pakkumaks lastele esinemisvõimalusi. Kõik osalevad lasteaiad saavad kingituseks kaasa kogumiku, kus sees kõik sel korral etendunud näidendite tekstid. Enimmängitud etendused on olnud "Sööbik ja Pisik", "Kitsetall, kes oskas lugeda kümneni", "Kakuke", "Jussikese seitse sõpra", "Tare-tareke", "Pöial- Liisi" ja "Kuidas loomad endale sabad said".

Otsime maskotti

31. märtsil oli meie lasteaed taas täis lapsi. Osales 16 Harjumaa lasteaeda ligi 300 lapsega. Kuningate, haldjate, nõiamooride ja jahimeeste hulgas võis näha kolme põrsakest, küülikupoegi, Kärbse-Kärti, loomi, kel sabad läinud sassi jne.

Meie lasteaia Jaaniusside rühm etendas loo Pöial-Liisist. Koostöös draamaõpetaja, rühmaõpetajate, muusikaõpetaja ja lapsevanematega valmis südamlik ja meeliliigutav teatrietendus, mis nii mõnelgi pisara silmi tõi.

Teatripäeval oma kindlat maskotti siiani pole. Ikka on aidanud seda päeva läbi viia ja vaheaegu sisustada täiskasvanud, kes on kehastunud lastele tuttavateks muinajututegelasteks: Pipi, Karlsson, Väike nõid, jänes, karu või orav.

Plaanime sügisel laste joonistuste võistlust, et leida Karsummile logo. Loodetavasti on järgmiseks teatripäevaks kohal päris KARSUMM.

Lasteaed on ise teatripäeva korraldamisega hakkama saanud. Ühel korral on olnud sponsoriks kommivabrik Kalev. Kuna teatripäev ei ole lastele võistlus, vaid ühine kokkusaamine esinemiskogemuste saamiseks, siis täname alati kõiki osalejaid. Ehk leidub edaspidi mõni sponsor, kes tahab teatripäeva kordaminekule oma panuse anda.

Täname kõiki Karsummitajaid toreda koostöö eest ja kohtumiseni järgmisel kevadel!