Sündmuse algul ja lõpul toimunud kohvijoomisel sai kasti lasta küsitluslehe valikuga kohalike  volikogude valimistel osalevate erakondade kandidaatidest Jõgeva linnapea ametikohale. Selgus, et silmapaistev osa vastanutest eelistab järgmise linnapeana tänast abilinnapead Aare Olgot, kellel linnajuhtimise-alased kogemused 2002. aastast.

"Küsitlus tõestab usaldust Jõgeva keskerakondlastele ja meie toetajatele ning annab märku heakskiidust koos koalitsioonipartneritega elluviidud eesmärkidele," ütles Aare Olgo. Tema sõnul tehti küsitluse käigus ka mitmeid ettepanekuid linna arendamiseks. "Mõte küsitluse korraldamiseks tekkis Keskerakonna Jõgeva linna osakonnal põhjusel, et kodulinna inimeste eelistused Jõgeval selgitas välja ka Reformierakond."

Tunnustussõnad Enn Eesmaalt

Aare Olgo märkis kontserdieelses sõnavõtus, et koalitsiooni kuuludes on Keskerakond olnud üheks eestvedajaks tänavate ja kõnniteede kordategemisel, Jõgeva kesklinna pargi ja purskkaevu väljaehitamisel, bussijaama rajamisel ning kaasaegse hoone ehitamisel lasteaiale "Karikakar".  "Hoone ehitamise ajaks jõudsime taas koalitsiooni. Nii on meil võimalus olla vastutajaks ehitustööde edukal lõpulejõudmisel," ütles Aare Olgo.

Kultuuri- ja poliitikasündmusel pöördus koosolijate poole Keskerakonna nimekirjas kandideeriv Jõgeva linnavolikogu esimees Mai Treial, kes on kandidaat samale ametikohale ka pärast kohalikke valimisi. Pikaajalise Riigikogu liikme staažiga poliitik märkis, et peab praegu oma südameasjaks kodulinna Jõgeva käekäiku ja väärikate elutingimuste loomist kõikidele siinsetele elanikegruppidele. Ennast tutvustasid ning oma mõtteid avaldasid ka linnavalitsuse liige, Keskerakonna Jõgeva Linna osakonna juhatuse esimees Heli Raevald ja Jõgeva linnavolikogu liige Ants Prii. Nemadki kandideerivad järgmisesse linnavolikogusse.

Kontserttuurile kogunenute poole pöördus ka Jõgevamaalt ja Tartumaalt Riigikogusse valitud Marika Tuus-Laul. Ta  kutsus kõiki osalema valimistel 20. oktoobril või eelhääletusel. Elektroonilisse hääletamisse suhtub Tuus-Laul aga skeptiliselt. 

Minema valima ja Eesti Keskerakonna poolt hääletama kutsusid ka artstid Heidy Tamme, Eduard Toman ja Raimo Aas. Valimistepäeva lähenemist tuletas meelde ka Heidy Tamme esitatud laul "Pühapäev". Ühe etteaste ajal võttis lauljanna tantsima Ants Prii. Omavalitsustegelase Heli Raevaldi arvates sai Prii galantse daami tantsupartnerina meisterlikult hakkama.  "Minagi olen Heidy Tammega tanstinud. Seekord otsustasin selle võimaluse anda Antsule ja pettuma ei pidanud mina ja usutavasti ka saalitäis publikut. Ka linna elu juhtimises ja korraldamises peab üksteist võimalikult palju usaldama ja anda ülesandeid inimestele, kes nendega edukalt toime tulevad," lasus Aare Olgo. Raimo Aas lausus oma esinemise sissejuhatuseks aga tunnustussõnu Jõgeva kultuurikeskuse senisele juhtatajale Airi Rütterile, kes teda koolipoisina näitlemisega tegelema kutsus. Rüttergi kandideerib linnavolikogusse Keskerakonna nimekirjas.

Omavalitsustegelase Aare Olgo sõnul koosneb Keskerakonna valimisnimekiri Jõgeva linnavolikogusse praegu kolmekümne kolmest inimest, kuid see võib veelgi pikeneda.

"Keskerakonnal on paljugi ühist Eestimaa Rahvaliiduga, millesse ma enne kuulusin. Näiteks meie ühiste jõupingutustega sai Arnold Rüütlist Eesti Vabariigi president," ütles staažikas koolijuht Arvo Sakjas, kes peab oluliseks, et Jõgeval saaks kaasaegse hoone ka põhikool.

"Kodulinna käekäik on mind alati huvitanud ja usun, et ise saan sellele praegu kõige paremini kaasa aidata Keskerakonna nimekirjas linnavolikogusse pürgides. Põhjuseks on sarnased vaated ja eesmärgid," ütles.Sirje Projektbüroo OÜ projektijuht Urmas Vasemägi, kes on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna eestvedaja Jõgeval.