18. jaanuar - 22. veebruar kord nädalas kolmapäeviti 18.00- 21.00 Aiakujunduse algkursus.

Õpitakse tundma erinevaid aiastiile, neisse sobivaid taimi, dekoratiivseid materjale, värve ja aiakujunduse põhialuseid (värvid aias, kompositsiooni põhitõed, erinevate aiastiilide, nagu alpiaed, turbaaed, veesilma jne rajamine). Koolitaja on Juhan Kunderi Seltsi Rahvakool. Kahjuks on aiakujunduse algkursuse koolitusele piiratud arv kohti ning kuuel kolmapäeval toimuvale koolitusele pääseb 20 kiiremat registreerujat. Aiakujunduse tunnid toimuvad Sõmeru Päevakeskuses ning koolitust rahastab Kohaliku Omaalgatuse Programm. Selle tõttu on koolitus osalejaile tasuta.

Koolitusele saab registreeruda 527 7235 või maia@someru.ee

29. veebruaril kell 18.00 toimuv keskkonna Kolmapäev kannab pealkirja „Aedpäevaliilia- kaasaegse kodu vapilill". Siia loengule oodatakse kõiki huvilisi, ilma ette registreerumata, nagu ikka Keskkonna Kolmapäevadele. Päevaliiliate kasvatamisest, sortimendist ja kasutamisest koduaias ning ühiskondlikus haljastuses tuleb rääkima Lembit Kaarna OÜ Aiasõbrast Tartumaalt, kes omab muude taimeliikide kõrval ka väga suurt aedpäevaliiliate kollektsiooni.

18. märtsil räägib Räpina Aianduskooli õppejõud Tairi Albert Keskkonnasõbralikust väetamisest ja kahjuritõrjest koduaias.

NB! See Keskkonna Kolmapäev toimub hoopis laupäevasel päeval algusega kell 11.00, sest tegemist on pikema loenguga.

18. aprillil kell 18.00 toimub loeng „Kõrreliste võlu läbi aasta", lektoriks Airi Loid Valgeanso aiandustalust.

23. mail, kolmapäeva õhtul, üritame huvilistega Sõmerule alpiaeda rajada. Kellel plaan oma koduaias kiviktaimla ehitus ette võtta, on teretulnud appi ja praktilist kogemust saama!

Kõik Keskkonna Kolmapäeva loengud on osalejaile tasuta. Rahastab Kohaliku Omaalgatuse Programm.

22. juulil lõpetab aiandusalase Keskkonna Kolmapäevade sarja ekskursioon Valgeanso, Aiasõbra ja Energiatalu näidisaedadesse. Valgeanso ja Aiasõbra aedades saab kinnitust talvel kuuldud loengumaterjalidele nii kõrreliste kui päevaliiliate kohta, Energiatalus Viljandimaal külastame ürdiaeda ning kuulame väikest loengut ürtide kasvatamisest nii ravim- kui dekoratiivtaimena, maitseme ürditoite ja teesid. Tegemist tuleb pika, aga põneva ja õpetliku reisipäevaga, maksma läheb igale osalejale 19 eurot ning osaleda saab 44 inimest.

Registreerumine 18. jaanuaril algavale aiakujunduse algkursusele on alanud! Kaunist jõuluaega kõigile keskkonnasõpradele!