Hoone remonttöödega plaanib uus omanik alustada suvel. Kõigepealt tahetakse korda teha teine korrus, 2013. aasta plaanis on fassaad ja katus. Uue katuse ehitus saab olema kõikidest töödest vast kõige kulukam ja keerulisem. 1. korruse tööde aeg ja ulatus sõltub rentnikest ja nende plaanidest. Harju maakonnaraamatukogu kolib majast välja kõigepealt, sest suve loodetakse vastu võtta juba uutes ruumides Keila Kooli 0-tiivas. Kes asemele kolib? Kindlaid lubadusi omanikud anda ei soovinud, sest läbirääkimised alles käivad. Kõige rohkem on räägitud sellest, et Keskväljak 15 majja võib sügisest kolida erakool Läte.

Seoses ostu-müügitehinguga on paslik heita pilk Keskväljak 15 maja minevikku. Maja on projekteeritud 1956. aastal ja sisuliselt on see identne Põlvasse ehitatud rajooni parteikomitee hoonega, ainult peegelpildis.

Maja keskel, hoovipoolses küljes, oli läbi kahe korruse ulatunud saal, mis haigla ajal uue vahelae ja -seintega väiksemateks ruumideks ümber ehitati. Samuti on tagumine trepikoda hiljem juurde ehitatud. Muidu koosnes maja pisematest ja suurematest kabinettidest, kõige esinduslikumas neist istus partei rajoonikomitee sekretär Turkestanov.

Koos keldritega on majas suletud netopinda 1269 m2, mida välist suurust arvestades polegi palju. Spetsiaalselt partei rajoonikomitee hooneks mõeldud maja ehitati 1958. aastal, kuid seda otstarvet ei saanud see kaua täita: Keila rajoon liideti 1962. aastal Harju rajooniga.

Hiljem oli aastakümneid majas haigla, mida mäletavad kindlasti paljud keilalased. Viimastel aastatel on majas ruume rentinud üpris kirju seltskond: hambaarstist loomaarstini ja lõngakauplusest rätsepaärini.