Ringiproovid siiski algasid kitsamates tingimustes - fuajees. Maha sai peetud ka esimene mälumängusari „Eesti Mäng", mille I vooru saime veel saalis korraldada, teised aga leidsid aset fuajees. Mäng oli tore ja _ naalist väljus võitjana Andres Nurm, kes ka OÜ Artistonilt väärilise kingi sai.

Kindlasti tuleb sel sügisel „EEsti Mäng" II. Ootame sinna rohkelt osalejaid. Olgu märgitud, et selle hooaja I mängus osales külalisena ka Virumaa Teataja ajakirjanik Eva Klaas. Noortetoa 10. sünnipäeva saime tähistada juba vast remonditud saalis.

Kena saal ei meelitanud kahjuks jõulupeole rohkem, kui mõnikümmend inimest. Kahju, sest peo külaline Henrik Normann näitas end hoopis teise külje pealt, kui tavalisest teda oleme harjunud nägema. Need kes peol käisid, jäid ka rahule.

Uus aasta tõi kaasa juubelipeod: kõigepealt Eesti Vabariigi ja Rahva Maja juubel, siis eakate klubi juubel. Mõlemad peod olid meeldejäävad, rahvarohked ja juubelitele väärilised.

Külakosti teatrietenduste näol on toonud nii kutselised teatrid, kui harrastusteatrid. Teater "Areena" etendus "Krahh" ja Rakvere Teatri etendus "Elu ja kuidas sellega toime tulla" olid erinevad- aga põnevad. Kahjuks publikut jällegi vaid pool saalitäit. Assikvere külateatri etendus "Roosid krahvinnale" oli tõeliselt magus rosin, suure koosseisu, huvitava lavakujunduse ja tõeliselt hea lavastusega. Kahju vaid, et publikut oli samapalju, kui näitlejaid laval.

Sügisel 11. hooaega alustanud "Rahvaõpistu" järg, "Nipikooslus", keskendus sel aastal elutarbelistele teemadele: külas käis korstnapühkija, päästeameti töötaja, loodusfotograaf. Viimane külaline oli aga Virumaa Teataja ajakirjanik Eva Klaas, kes rääkis väga huvitavalt, kuidas lood sünnivad ja ajalehte jõuavad. Küsimuse peale, kas ajakirjanik ka kuulus on, vastas ta, et rohkem tuntakse teda ära maal, kui linnas. Kajastab ta ju sündmusi Laekvere, Rakke ja Väike- Maarja vallast.

Nipikoosluse rahva kevadine väljasõit ootab veel ees. 18. mail teeme laevasõidu Tallinna lahel kuunariga „Kajsamoor", külastame Lennusadamat ja Kadriorgu.

Ka ringid jäävad suvepuhkusele. Tantsurühmad peavad küll veel maikuugi harjutama, sest seenioritanturühma ootab ees Rakveres maakonna Seenioritantsupidu. Ka saavad kõik tantsurühmad kokku Muuga mõisapäeval tantsutunnis.

Noortetoas töötab teist kuud noor, aga kindlasõnaline noortejuht Kai Õunapuu. Päris mitmeid toredaid üritusi on toimunud, plaanid tegevusteks on tehtud aasta lõpuni. Ka said valmis kirjutatud projektid raha taotluseteks, mida ka vallavalitsus omapoolselt toetas.

Kui palju plaanitust ka teostub, eks see sõltugi peamiselt raha saamisest ja noorte soovist kaasa lüüa. Nii püüame koos vahepeal viltu vajunud noortetoarege taas teele tagasi saada. Eks sügis näita, kuidas see meil õnnestub.

Ees on ootamas XIII Laekvere valla päevad, kus erinevad MTÜ-d üritusi korraldavad, loodatavasti tulevad need huvitavad ja rahvarohked. Ka jaanipäevaks on külalised kutsutud ja kui selleks ajaks soojaks ka läheb, on kõik väga hästi.

Pärast suvepuhkust ja enne hooaja algust on lootust, et Rahva Maja taas remondimehed külastavad. Värskema näo peaksid saama fuajee ja garderoobid. Ja siis võibki juba hakata planeerima uut, minu jaoks siin majas 15. kultuurihooaega.

Tänan kõiki isetegevuslasi ja ringijuhte, aga ka kõiki teisi, kes mõnikord Rahva Majast läbi astuvad, meeldiva hooaja ees. Soovin ilusat suveaega ja mõtete kogumist, et sügisel taas jätkata.