- Laulasmaa ristmiku ümberehitus koos kergliiklus- ja sõidutee ehitusega ning künnise ja sadevee kanalisatsiooni rajamisega;

- Treppoja maanteesilla ehitus koos peale- ja mahasõitudega ning Treppoja kergliiklussilla ehitus koos jalgratta- ja jalakäijate teega ligi 265 meetri pikkuses lõigus;

- Treppoja kergliiklustee ehitus Treppoja kauplusest kuni Paldiski maanteeni.

Võib eeldada, et Treppoja silla ehitus tekitab maanteel ummikuid ja liiklust hakatakse seal reguleerima ajutiste fooride abil, kuid see on paratamatus ja parema maantee nimel tuleb sellega leppida.

Ülejäänud kergliiklusteede ehituse osas käivad veel läbirääkimised ja erinevate võimaluste otsimine. Valla kindel eesmärk on kogu kergliiklustee võimalikult kiiresti valmis saada.

Väga huvitavaks ettevõtmiseks võib sellel aastal saada sukeldujate poolt Klooga järve puhastamine varasematel aastatel vette visatud prahist. Samuti saab samal ajal koristada ka järve ümbrust maapealsest prügist ning parendada järve supluskohta. Kavas on veel sellel aastal sinna rajada paatide vettelaskmiseks eraldi koht, kuna siiani tehakse seda supluskohast, millega rikutakse randa ning häiritakse ja ohustatakse rannas olijaid.

Esialgsed plaanid on paigas ja pärast jää sulamist tehakse proovisukeldumised, millega selgub, kas järve saab plaanitud moel puhastada. Takistuseks võib saada liigne muda, mis muudab vee kiiresti läbipaistmatuks.

Kuid loodame parimat ja maapealses osas toimub see ettevõtmine kindlasti.

Aprillikuus sõlmiti Keila valla ja Põhja Prefektuuri vahel üldkasuliku töö korraldamise kokkulepe, mille alusel on kohtu otsusega võimalik väärteoasjades süüdlase arest või tasumata rahatrahv asendada üldkasuliku tööga.

Süüdlasega ei sõlmita sellisel juhul töölepingut ning tehtud töö eest talle tasu ei maksta, kuid tal on võimalik oma karistus ära kanda, tehes selleks tööd oma kodukohas.

Kindlasti ei ole eesmärgiks kellegi alandamine, vaid pigem võimaluse andmine pääseda rahatrahvist või arestist ja ühtlasi teha midagi head oma kodukandi heaks.

Koostööleping sõlmiti ka MTÜ Lohusalu Päästeseltsiga, eesmärgiga tagada Keila valla haldusterritooriumil operatiivne ja kvaliteetne päästeteenus ning suurendada elanikkonna turvalisust.

Vastavalt lepingule eraldab vald seltsile igal aastal teatud summa, mille sihtotstarve on pääste- ja heakorrateenustega seotud kulude katmine. Kuna kevad on alati suur puhastusaeg, siis lõpetuseks kutsun kõiki „Teeme ära!" talgutele.

Et tegemist on kodanikualgatusega ja talgulistel ei ole enamasti võimalusi viia ära kogutud jäätmed, siis muretseb vallavalitsus ka sellel aastal talgulistele seitse suurt konteinerit.

Meie vallas on olnud igal aastal talgutest suur osavõtt, mis näitab, et siin elab palju toredaid ja töökaid inimesi, kes muretsevad oma koduvalla puhtuse pärast.

Tänan teid kõiki juba ette!

Teete te seda siis kodus või talgutel, polegi vahet - peaasi, et teete!

Ja kes ei jõua anda oma panust talgupäeval, võib seda teha ükskõik millal!

Soovitan õppida looduselt, kes ei kiirusta kunagi, kuid samas on kõik saavutatud!