Kevad on lahutamatult seotud sünniga. Ta on nagu ema, kes igal aastal sünnitab meile uue ja kordumatu aasta. Kevad tekitab meil erilisi tundeid ka oma emade, vanaemade ja vanavanaemade vastu. On ju kevadel emadepäev.

7. mail kutsus külavanem külamajja meie emad. Oma tervituskõnes tänas ta kõiki emasid selle eest, et nad on meile sünnitanud nii palju toredaid ja tublisid inimesi. Kuigi kõik emad vääriksid autasustamist, otsustas ta anda seekord oma tänukirja küla ühele tublimatest - emale, vanaemale ja vanavanaemale Maret Jägerile.

Emasid tervitasid Paistu rahvamaja laulapsed. Lõpetuseks pakkus külamaja perenaine kõigile kohvi kringliga.

Selle kevade esimesel vihmapäeval, 13.mail kogunesid Valma Külaseltsi liikmed infopunkti aruande- ja valimiskoosolekuile. Seni seltsi juhtinud juhatus esitas oma aruande tehtust ja küla arengust möödunud nelja aasta jooksul.

Märgiti, et küla on selle aja jooksul märgatavalt arenenud. On tekkinud juurde turismiettevõtteid, Valma Kaleselts on ehitanud kaks purjekat ning edukalt alustanud kolmanda ehitamist. Küla seltsielus on saanud traditsioonilisteks iseseisvuspäeva, naiste- ja emadepäeva ja kaluritepäeva tähistamine ning uue aasta ühine vastuvõtmine. On rajatud spordiväljak ning valla külade spordimängudel on saavutatud kõrgeid kohti. Meie küla kandideeris sel aastal ka aasta küla 2011 tiitlile ning saavutas maakonnas teise koha.

Koosolekul anti juhatuse senisele tegevusele positiivne hinnang. Ka revisjonikomisjon jäi juhatuse tegevusega  rahule.

Valiti uus juhatus, kuhu kuuluvad lisaks juhatuse esimehele Jaan Leetsarile veel Kai Mikk, Jaana Jalakas, Pilvi Aasa ja Kerli Tirka. Uue juhatuse esmaseks ülesandeks peeti väikelaste mänguväljaku rajamist, mis seisab ka arengukavas.