Kui kellelgi on huvi kontseptuaalse ja füüsilise tantsuteatri vastu, siis tantsunädala õhtuid sisustavad mitmed etendused.

Koostöös Kanuti gildi saaliga jõuab 25. aprillil Viljandisse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia (TÜVKA) musta saali Von Krahli teatri noore näitleja Tõnis Niinemetsa «sulest» valminud tantsulavastus «Ulg». Tegemist on sooloetendusega, kus tema sõnul kõik saab olema lihtne ja rumal.

Koostöös Kanuti gildi saaliga jõuab Viljandisse veel Zuga ühendatud tantsijate lavastus «Zuga teab tõde» ning see etendub TÜVKA mustas saalis 26. aprillil.

Sõltumatu tantsu ühenduse Premier-sarja uustulnuk, selleaastane uusleid Triin Marts tuleb Viljandisse oma soologa, tantsulavastusega «Kirke». Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilasena on Triin Martsi töö nii füüsilise tantsu kui ka visuaalse mängu haardes.

Tantsunädalale tullakse Tartust, Pärnust, Narvast ja Tallinnast.

Viljandist läheme välja ka maakonna koolidesse, et harida Eesti tulevasi põlvkondi tantsu vaatama-nägema ning selle kohta küsima. Koolidesse oleme kutsunud terviklavastusi esitama Eesti juhtivad noorte tantsutrupid.

Jätkame kooliprogrammiga «Mõtlevad tantsijad», mille kaudu noored saavad osa heli- ja valguskujunduslikust liikumistunnist lavaruumiks transformeerunud koolide koridorides, keldrites ja muudes ruumides, et avastada tantsupotensiaali nii ruumis kui endas. Viljandi lasteaedades ja koolides õpetavad tantsunädalal TÜVKA tudengid nii loovtantsu kui rahvatantsu.

Loomulikult peab tantsunädalal saama tantsida. 26. aprilli õhtul on pärimusmuusika aida Tantsumajas võimalik nii tantsu õppida kui hiljem elava muusika saatel varajaste hommikutundideni vihtuda.

Tahame tuua tantsu lähedale nii paljudele kui võimalik - seetõttu oleme juba mitmendat aastat viinud osa programmist ka Viljandimaa kirikutesse. Sel aastal saab sellest osa Viljandi Jaani kiriku pühapäevasel jumalateenistusel.

Kes just teatris tantsupäeva väärikalt tähistada soovib, siis 29. aprillil, rahvusvahelisel tantsupäeval, saab Ugala väikeses saalis näha mitmete koreograafide töid. See on kirss meie tordil.

Neid, kes meie tegevustel osaleda ei saa, kutsume tantsunädalat ja tantsu kui mahlakat fenomeni tähistama aeroobikatreeningu, peotantsuõhtu või diskotamisega. Igatahes propaganda jätkub, sel aastal juba neljandat korda.