Igal nädalapäeval saab viia ohtlikke jäätmeid Jüri ja Vaida alevikus asuvatesse ohtlike jäätmete konteineritesse. Jüri aleviku konteiner asub Alexela tankla kõrval. Konteineri avamiseks tuleb küsida võtit Alexela tanklast. Ohtlikke jäätmeid võib sinna viia kõikidel nädalapäevadel. Vaida alevikus tuleb ohtlike jäätmete äraandmiseks helistada 564 56749 ning leppida täpsemalt kokku aeg, mil konteiner avatakse. Konteiner asub Hoidla teel Vana-Tartu mnt 37 korterelamu vastas.

Kogumisreidi käigus peatub OÜ BAO Ohtlikud Jäätmed buss järgnevates peatumispaikades:

Ohtlikke jäätmeid saab ära anda 30. aprillil

9-9.30 PEETRI KÜLAS, Mõigu ja Heki tee ristmikul

10-10.30 MÕIGUS, Kaabli tn garaažide ees;

11-11.30 ASSAKUL, Künka tee 2 garaažide ees;

12-12.30 LAGEDIL, Betooni tänava lõpus asuvate garaažide juures;

13-13.30 PAJUPEAL, Pakari töökoja sissekäigu ees;

14-14.30 PATIKAL, endise klubi ees;

15-15.30 URVASTES, endise sovhoosi töökoja hoovis.

Sõidugraafiku koostamisel on jäetud teatud reservi ka erakorraliste peatuste või kõrvalepõigete tegemiseks.

Mais tuleb vanade kodumasinate kogumiskampaania

Rae vallavalitsus korraldab mais koostöös MTÜga Eesti Elektroonikaromu kodumajapidamises tekkinud elektroonikajäätmete (elektri- ja elektroonikaseadmete jäätmete) TASUTA kogumiskampaania. Äraantavatest jäätmetest tuleb teada anda juba aprillis. Elektri- ja elektroonikajäätmeteks loetakse näiteks vanu külmkappe, televiisoreid, pesumasinaid, pliite, elektriradiaatorid ja kõik elektriga töötavaid seadmed, millel „saba" taga või patarei sees, sh ka päevavalguslampe ja akusid.

Kuidas kogumiskampaania toimub?

1) Helistage või kirjutage aprilli jooksul Rae vallavalitsusse (tel 605 6781 või 605 6750, ege.kibuspuu@rae.ee või info@rae.ee) ja andke teada:

  • Ees- ja perenimi
  • Täpne aadress, kus elektroonikajäätmed asuvad
  • Kontakttelefon (teavitame teid kogumisauto orienteeruvast saabumisajast)
  • Seadmete tüüp ja kogus (nt külmik 1 tk, teler 1 tk jne.) 2) Täpsustatakse kogumisauto sõidugraafik ning võetakse ühendust kõigi registreerunud inimestega, teavitatakse orienteeruvast

kogumisauto teie juurde saabumise ajast kogumispäeval.

3) Kogumisauto tuleb elektroonikajäätmetele järele teie juurde ning viib need spetsiaalsesse käitluskohta.

Külmutuskapi või televiisori üleandmisel tuleb arvestada, et tasuta vastuvõetav seade peab olema terve (terveks loetakse seadet,

mis on ilma suurte väliste purustusteta, sisaldab olulisi osi, nagu näiteks trafo, kompressor, emaplaat, kineskoop jms). Elektroonikajäätmed ei pea töökorras olema! Samas ei tohi seadmed olla osadeks lammutatud jms.

Elektroonikajäätmete kogumiseks on paigaldatud ka kaks statsionaarset kogumispunkti.

  1. MTÜ Eesti Elektroonikaromu on paigaldanud elektroonikajäätmete kogumiskonteineri Jüri alevikku Alexela tankla juurde. Konteineri võti asub Alexela tanklas. Võtit saab sealt küsida E-P 9-19.
  2. MTÜ EES-Ringlus on paigaldanud elektroonikajäätmete kogumiskonteineri Vaida alevikku Hoidla tee äärde (Vana-Tartu mnt 37 vastu) ohtlike jäätmete konteineri kõrvale. Elektroonikajäätmete äraandmiseks helistada 5645 6749 ning leppida täpsemalt kokku aeg, mil konteiner avatakse.

Haljastujäätmete kogumine

Ka sellel aastal on Rae valla elanikel võimalus ära anda haljastujäätmeid (oksad ja lehed). Neid prügikotte, kus on näha muid jäätmeid peale okste ja lehtede, ära ei viida.

Palume oksad ja lehed panna tugevates kilekottides (mis tõstmisel ära ei lagune ja minimaalse suurusega 100 l) oma jäätmemajade/prügikonteinerite kõrvale.

Äraveosoovist saab teada anda kuni 15. maini Rae vallavalitsusele, helistades numbril 605 6781 või 605 6750 või kirjutada ege.kibuspuu@rae.ee, info@rae.ee.

Vanad rehvid

MTÜ Eesti Rehviliit võtab Harjumaal eraisikutelt tasuta vanarehve vastu Jõelähtme vallas Rebala külas asuvas Tallinna prügilas tööpäevadel kella 9-17, laupäeval kella 8-18. Infot teiste kogumiskohtade kohta saab MTÜ Eesti Rehviliit kodulehelt www.rehviliit.ee.

Korraldatud jäätmevedu

Korraldatud jäätmeveoga liitumine on kohustuslik kõikidele jäätmevaldajatele Rae vallavolikogu määratud korraldatud olmejäätmeveoga hõlmatud piirkondades. Jäätmevaldaja on ka korteriühistu, selle puudumisel aga kinnisasja omanik, millel asub suvila, elu- või äriruum. Jäätmevaldajaks loetakse ka suvila, elu- või äriruumina kasutatava ehitise või korteri kui vallasasja omanik.

Alates 01.08.2008 osutab Rae valla korraldatud jäätmeveoga hõlmatud piirkondades jäätmeveoteenust OÜ Adelan Prügiveod (Suur-Sõjamäe 31, 605 3851, rae@apveod.ee).

Vastavalt Rae valla avaliku korra eeskirjale ei tohi jäätmemahutite tühjendamine rikkuda öörahu kella 23st õhtul kuni 7ni hommikul, muul ajal on jäätmemahutite tühjendamine lubatud. Palun tõstke jäätmemahutid õigel ajal autole kättesaadavasse kohta, kuna viimasel ajal on esinenud juhtumeid, kus jäätmemahuteid pole jõutud hommikul välja tõsta ja elanikud on saanud tühiarveid.