Meie lasteaia õpetaja, Tiina Oolep, lõpetas 4. märtsil edukalt Tallinna Pedagoogilise Seminari, kus omandas rakendusliku kõrghariduse koolieelse lasteasutuse õpetaja erialal. Tähtsa sündmuse puhul soovime talle kõik südamest palju õnne!

8. märtsi õhtupoolikul kogunes lasteaiapere lipuväljakule, kus algas kauaoodatud VASTLATRALL koos peredega. Pärast lipuheiskamist ja soojendust suunduti õp. Liivika eestvedamisel eelnevalt tutvustatud tegevuste juurde. Seekord said hobused meie poolt tallides puhata ja lapsi sõidutasid nende vanemad. Ja et lõbusam oleks, kõlistasid lapsed kelgul istudes kuljuseid. Trallimist jätkus kogu perele nii liumäel kui õuealal erinevates tegevustes. Oli igati vahva õhtupoolik, mis lõppes vastlakuklite ja teega.

14. märtsil oli emakeelepäev, mida iga rühm tähistas oma rühma raamatu meisterdamisega. Esimene rühm jätkas möödunud aasta emakeelepäeval alustatud raamatu tegemist -iga laps tõi raamatusse oma pildi ning rääkis juurde jutu endast.

Teine rühm tegi raamatu värvustest, mis esinevad looduses. Kolmanda rühma lapsed joonistasid vahvad pildid Pokuraamatu ainetel, mis oli enne ühiselt läbi loetud. Neljas rühm jätkas traditsiooni ja tegi, seekord juba neljanda raamatu, pealkirjaga Mõistata.

3. ja 4. rühma lapsed külastasid sel kuul usinasti meie valla erinevaid asutusi.

Kolmanda rühma lapsed käisid vallamajas, kus neile teejuhiks oli hr. Mart Vaiksaar, kes tutvustas vallamaja töid ja tegemisi. Klaara- Manni puhkemaja perenaine pr. Katrin Ruumet rääkis töödest puhkemajas ning näitas vanaaegseid suuski. Õues said lapsed vallutada lumemägesid ja turnida Lotte mänguväljakul ning kehakinnituseks maiustada vastlakuklitega. Veel käisid kolmanda rühma rüblikud muuseumis osa saamas TORI PÕRGU legendist. Et põrguväravast sisse saada, pidid lapsed lahendama salakirju ja teadma võlusõnu. Põrgus olles olid lastel nagu suud lukku pandud ja südamed tuksusid kiiremini. Oli põnev ja samas tekitas ka natuke hirmu, kuid peale tantsu lõkke ümber ja pajast kuldraha saamist kadus ka hirm.

Neljas rühm külastas Tori raamatukogu, kus tädi Aita näitas, kuidas lugeda ja hoida raamatuid õigesti ning milleks üldse on raamatukogu vaja. Lapsed said huvitavaid raamatuid vaadata ja laenutasime ka kaks raamatut rühma lugemiseks.

Täname kõigi asutuste teejuhte toreda päeva ja lahke vastuvõtu eest!

Märtsikuu on teatrikuu ja meie lastel meeldib nii teatrit vaadata kui ka ise teatrit teha. 17. märtsil käiski meil teatrit tegemas Ivar Lett etendusega “TUNDED UDUS”. Arutlev lugu lastele, et vahel polegi vaja karta ja hirmudele tuleb julgelt vastu astuda. Vahel on mõni hea ja tore asi lihtsalt põhjuseta liiga suureks ja hirmsaks mõeldud.

Ise näidendite esitamine on lastele alati palju elevust tekitanud – nii jätkame ka sel aastal traditsiooni – iga rühm etendab teatrikuul lavastuse.

1. rühm etendab näidendit “Sööbik ja Pisik”,

2. rühma esituses saab näha näidendit “Päikesele külla”,

3. rühm valis omale esitamiseks “Bremeni linna moosekandid”

4. rühm toob meieni vahva tüki nimega “Kes on kassipoeg?”.

Meie tihedasse märtsikuusse mahub veel kooliõpetaja külaskäik, ta tuleb vaatama sügisel kooli minevate laste õppe-ja kasvatustegevust.

Nii nagu on heitlikud esimese kevadkuu temperatuurid, on ka meie tegemised olnud mitmekesised, päikselised ja rõõmsad. Salamisi ootame aga siiski soojemaid tuuli ja kuivemat muru, et juba varsti rohkem õueürituste juurde asuda!

Lapsesuu

Hommik oli sompus ja udune.

LAPS 2a: Täna on väga paks ilm.
_____________

LAPS 3a.: Ma magasin täna väga hästi, mul olid isegi silmad kinni.
_____________

Hommikusöögiks olid makaronid riivjuustu ja ketšupiga.

LAPS 5a: See juusturiiv on nii pikk, et jääb suu juurde rippuma.
_____________

LAPS 5a.: Õp. kas sa mõnda vanasõna tead?

ÕPETAJA: No mõnda ikka tean.

LAPS: Ma tean ka: kui jalaga lööd, siis jalg jääb kinni.

ÕPETAJA: Kuhu ta siis kinni jääb?

LAPS: Kuhugile ikka jääb.
_____________

6a. lapsed mängivad ALIASE mängu. Üks laps kirjeldab teisele lehma kehaosa, kust saab piima ja teine arvabki ära – see on lehma ODER.
_____________

Lõunasöögiks oli kalasupp.

LAPS 6a.: Täna on lõunasöögiks veelihast supp.

 

Sooja päikest kõigile!

4 rühma õpetaja, Katrin