Peole annavad esimese hoo sisse mudilaskoori lauljad ning luuletusega Keelika. Seejärel kõlab sorav luuleesitus 1. klassi õpilaselt Karol-Gerardolt. Järgmistena saavad oma õpitud kava, mille teemaks oli suvevaheaeg, esitada 2. klassi õpilased, mille lõppedes näidatakse ette ka millised on nende tantsuoskused. Vahepalaks enne järgmist ettekannet on luuletus Marianilt.

Edasi aga saavad oma harjutatud tekste ja samme esitama hakata lasteaiarühma nooremad lapsed, kes eemalt vaadates ongi hakanud juba pinkidel veidi nihelema. Kogunetakse ringi ja lastakse häälepaelad valla. Nagu igas kollektiivis, tuleb ka siin ette vahel arusaamatusi erinevate indiviidide vahel. Aga laulu esitus selle all ei kannata, vaid just lisabki vürtsi ning ehedust. Luuletuse esitusest aga kujuneb omaette nähtus. Nagu muuseas ja täiesti harjutamata tuleb kuuldavale suurepärane kaanon. Super!

Oma lasteaia „lõputöö" esitavad kooli-eelikud. Nagu ka peol mainitud, tuli maailma esiettekandele (samas ka viimasele) laste endi poolt mugandatud nägemus Heljo Männi raamatust „Mõmmi ja Aabits". Oli ütlemata huvitav ja sisukas ettekanne. Suurepärase töö eest tänu nende õpetajale Klarikale. Et ilmekalt suudavad luuletusi esitada ka koolieelikud, ei kahtle vist keegi. Sellega sai suurepäraselt hakkama ka Krõõt. Kõigi nende heade osatäitmiste eest said lapsed preemiad. Nimelt lasteaia lõpu-tunnistused, mille üleandmisel anti lühiülevaade lapse oskustest ja omadustest. Kooli direktor andis omalt poolt kõigile kaasa ka raamatu, mida suvel sirvida ja millest uusi tarkusi ammutada. Kingituse puzzle näol andis valla poolt üle Elari Hiis. Lapsed said kaasa ka kõik aasta jooksul joonistatud ja meisterdatud tööd.

Ametlikum osa läbi, jätkus pidu lauludega 2.-4. klassi tüdrukute poolt ning siis said luuleridu ette kanda juba Marten, Mical ja Marcus. Et tegemist oli siiski mitte ainult lasteaiarühma lõpetajate kevadpeoga, vaid ka kooliõpilaste omaga, siis said sõna juba suuremad. Genneth, Ottomar ja Martin andsid aimu oma eelistustest tüdrukute teemal või siis hoopis arvuti vallas, olenevalt sellest, mis või kes kellelegi parasjagu meeldib. Ja seda kõike soravas inglise keeles.

Peo lõppsõnaks soovis direktor Sirje Liivak kõigile päikselist suve ning uusi huvitavaid kohtumisi sügisel. Samuti kutsus ta enda kõrvale suvel ametisse astuva uue direktori Reelika Lippuri, kes sel hetkel küll sõna ei soovinud võtta. Ja eks ta jõuab seda teha ju 1. septembril.

Et kevadpidu saaks korraliku lõpu, tuli  lõpetada ühe vahva tantsuga, kus osalisteks nii lapsed kui ka nende vanemad. Ja et suvi saaks mõnusa alguse, said kõik õpilased ja õpetajad jäätist hea maitsta.

Enne kojuminekut said õpilaste vanemad ülevaate seintele pandud laste aasta jooksul tehtud kunstitöödest.

Oli väga meeleolukas ja sündmuste-rohke õhtu. Ja mis veelgi tähtsam - kõikide peol olevate osaliste nägudel peegeldus lahkudes rõõm ja rahulolu.

Suured tänud kõigile lastele ja neid juhendavatele õpetajatele-abilistele ja õhtu korraldajatele toreda peo eest.