Kiili Gümnaasiumi mudilaskooriga pääses laulupeole 32 last, lastekooriga veel 37. Juhendajatena olid lastega peole kaasas Kiili kooli õpetajad Sirje Kullus (mudilaskoori juht), Eike Vellend (lastekoori juht) ja Sille Rohi.

 Kuu aega ootust

Kuivõrd maakondlikus eelvoorus võistles peole pääsemiseks üle 5000 lapse ja noore, võib Kiili valla lauljate saavutust kõrgelt hinnata: mõlemad koorid, mis kandideerisid, peole ka valiti. Sirje Kulluse sõnul oli konkurents eriti tihe mudilaskooride hulgas. "Kuigi konkurss toimus märtsis, saime tulemused teada alles maikuus. Enne seda ei osanud midagi kindlat öelda," meenutab ta. Tulemuste selgudes oli rõõm seda suurem. Väheke kindlamad oldi lastekoori peole pääsemises, sest nende laulmise kohta saadi dirigentidelt positiivset tagasisidet juba eelvoorus.

"Lapsed käisid kuu aega küsimas, et kas me saime peole," räägib Kullus. "See ootamine oligi kõige hullem."

Palju uusi lauljaid

Suurpeole pääsemise võimalus tõi kahte koori juurde ka palju uusi lauljaid. Kahe koori peale oli 36 lauljat, kes esimest korda laulu- ja tantsupeol käisid.

"See on huvitav, et paljud otsustasid alles nüüd end laulmises proovile panna. Palju tuli uusi tüdrukuid 9. klassist," lausub Kullus. "Peamine põhjus, miks tuldi, ongi see, et suvel oli suurpidu ootamas."

 Et Kiili on pealinnale lähedal, siis Tallinnas ei ööbitud. Transpordi eest maksis vald, aitas ka Kiili Gümnaasium. Kool on aidanud ka riietuse hankimisel. Suurpeol, kus koos oli tohutu hulk lapsi ja noori üle Eesti, kolmest juhendajast kindlasti ei piisanud. Seetõttu oli laululastega kaasas ka teisi õpetajaid Kiili koolist ning lapsevanemad.