Aastane amet

Mihkel Rebane ütles Kiili Lehele, et volikogu esimehe ametisse valiti ta koalitsiooni otsusega. "Koalitsioon otsustas, et olen aasta volikogu esimees.

Selleks ajaks on praegune aseesimees Külli Joonson olukorraga volikogus harjunud ja võib töö üle võtta," selgitas ta ning lisas, et nii pingelist ühiskondlikku tööd ongi neli aastat järjest ehk liiast teha.

Volikogu suuremateks väljakutseteks järgneval neljal aastal peab Rebane koostööd, tahet olla aktiivne ning konstruktiivset kriitikat olenemata sellest, kas ollakse koalitsioonis või opositsioonis.

"Praegune jõudude vahekord annab selleks head eeldused," ütles volikogu esimees.

Harju populaarsemaid

Seekordsetel valimistel kogus Kiili vallas suurima häältesaagi ametisolev vallavanem Valeri Kukk, kellele andis oma hääle koguni 321 vallaelanikku.

Kõigist valla valimisringkonna häältest moodustab see 15,3%, mis oli seekordsetel kohalikel valimistel Harjumaal paremuselt teine tulemus. Parema tulemuse saavutas vaid Padise vallavanem Leemet Vaikmaa, kes võttis koguni 23,1% kõigist häältest ringkonnas.

Valeri Kuke sõnul tuli isiklik häälte arv talle suure üllatusena. See, et valimisliit Kiili valla külade ühendus vallas valimised võitis, nii suur üllatus polnud.

"Soovime jätkata inimsõbraliku, jätkusuutlikult areneva, koostööle avatud elu- ja töökeskkonna arendamist vallas," ütles Kukk Kiili Lehele. "Me tahame, et Kiili vald on koduks inimestele, kes väärtustavad haridust, kultuuri, ettevõtlikkust, ümbritsevat elukeskkonda ja maalähedust."

Järgmise nelja aasta prioriteetideks on Kuke sõnul teede ja muu taristu paremaks muutmine, noored ja sotsiaalvaldkond ning ettevõtluskeskkonna toetamine. "Loomulikult saavad piisavalt tähelepanu ka kõik teised valdkonnad," lisas ta.

______________________________________________________________________
Kuidas hindate valimistulemust ning millised saavad olema nelja aasta eesmärgid volikogus?

INDREK SINISAAR, VOLIKOGU IRL-i FRAKTSIOONI ESIMEES
IRL tegi seni parima tulemuse Kiili vallas ning sellega võib rahule jääda. Koostööd teeme volikogus kindlasti kõigis nendes küsimustes ja teemades, mis ühtivad meie põhimõtete ja antud lubadustega.
Oleme valimisliiduga kohtunud ning arutanud eeldusi ja tingimusi, mis looks pinnase võimalikuks koostööks. Kuna kutset koalitsiooni ei tulnud, siis jääme opositsiooni ning oleme konstruktiivsed.
Loodame, et järgmise nelja aasta jooksul keskendutakse strateegilistele teemadele ja pikaajalisele vaatele, mis tagaks valla jätkusuutliku ja piirkondlikult tasakaalustatud arengu. Ühelt poolt on oluline välja töötada ja ette valmistada vajalikud projektid ning teisalt suurendada tulubaasi ja investeerimisvõimet.

ANDRA PERV, REFORMIERAKOND
Valimistulemus oli vallas Reformierakonnale oodatust madalam, aga see oli madalam kogu riigis.
Koostööd oleme valmis tegema volikogus valimisliiduga, sest oleme juba neli aastat olnud partnerid ja meie koostöö sujus, lisaks on meie prioriteedid Kiili vallas sarnased. Kindlasti soovime ellu viia kõik, mida oleme plaaninud oma valimiskampaanias.
Nelja aasta olulisemad eesmärgid on seotud Kiili valla elanike heaoluga: valgustatud ja korras teed, kooli- ja lasteaiakohad.