“Kui on soov Saaremaal asju ajada, siis pole nii lühikese ajaga võimalik midagi teha,” lausus Meie Maale ruhnlane Kaarel Lauk. “Mõneks tunnikski ei pääse saarelt ära linna asju ajama või näiteks arsti juurde. Kui tahad pikemalt olla, siis peab jääma päevadeks Saaremaale, kuid paljudel seda võimalust ei ole. Seetõttu on näiteks arstiteenus nendele inimestele peaaegu täiesti kättesaamatu.”

Nii polegi ruhnlastel muud võimalust Saaremaale rohkem kui pooleks tunniks jääda, kui et tuleb kas esmaspäeval minna ja neljapäeval tulla või neljapäeval minna ja alles esmaspäeval tulla.

Ruhnu ajutise lennuliikluse korraldamisega tegelev Anne Mikson sõnas, et praegu tuleb selle paratamatusega leppida, et Kuressaarde pikemaks ajaks jäämisel peab arvestama mitme päevaga.

“Ruhnlastele oleks vaja ülepäevareise või kopteri pikemat peatust enne tagasilendu saarele,” ütles Mikson. “Kuna tegu on aga piirivalve lennusalga kopteriga, ei saa see jõude seista."

Kui Kuressaares tuleb ruhnlastel kiiresti ära käia või jääda linna pikemaks, siis näiteks Pärnusse ostureisile minna sooviv ruhnlane peab kohe arvestama mitmepäevase kohalolekuga. Seda põhjusel, et esmaspäeviti ja neljapäeviti stardib kopter esmalt Pärnust Ruhnu ja siis lendab kahe tunni pärast saarelt Pärnusse tagasi.