Seeniortants on tants neile, kel aastaid üle viiekümne. Motoks on „Üheskoos olemine üksi olemise vastu”. Tegemist on pigem seltskonnatantsu - valsi, rumba, samba lihtsustatud variandiga.

Lendler kasvas välja Saku Memmede rühmast - paljudele naistele hakkas rahvatants üle jõu käima. Kiisal aga otsustasid tantsuhuvilised prouad kokku tulla ja Aime Tamme juhendajaks kutsuda. Nii sündis Kiisatar. Täna tantsib Lendleri rühmas 18 ja Kiisataris 12 naist. Tantsivad rõõmuga. Seeniortants ongi pigem igaühele rõõmuks ja meeldivaks ajaviiteks: tullakse kokku ja õpitakse samme. Ja kui need järgmiseks korraks ununevad, õpitakse uuesti. Kiiret ega sundi pole. Peaasi, et koos käimine rõõmu valmistaks. Ja mõned tantsud õpitakse päris selgeks ka - need, millega esinetakse.

Jõuluhõngulisel sünnipäevapeol tervitas pidulisi kõigepealt juhendaja Aime Tamm. Ta meenutas kollektiivide tekkelugusid, rääkis esinemistest ja edusammudest. Seejärel said sõna õnnitlejad: vallavanem Kuno Rooba, Kiisa rahvamaja juhataja Marianne Rande ja Kiisatari ridades tantsiv rahvamaja kultuuritöötaja Marianne Õun ning huvikeskuse juhataja Liina Hendrikson. Ja muidugi tantsijad ise, kel jagus häid sõnu ennekõike juhendaja Aime Tammele.

Loomulikult ei möödunud tantsurahva pidu ilma hea muusikata. Ja loomulikult näidati ka oma oskusi: mõlemad kollektiivid esitasid kohe päris mitu tantsu.

Aime Tamm

Aime Tamm hakkas rahvatantsuga tegelema keskkooli lõpuaastatel Pärnus, seejärel tantsis ta Eesti Põllumajanduse Akadeemias (täna Maaülikool) õppides ja hiljem vilistlasrühmas. Sakku kolis ta aastal 1963 ja muidugi jätkas tantsuga  algul nais, siis segarühmas. Ja hakkas ka ise rahvatantsurühmi, nii täiskasvanuid kui lapsi, juhendama. 1972 tuli pikk paus, 1994 kutsuti ta aga Saku segarühma Pangviina juhendama. Sellest ajast on Aime Tamm tantsu juurde jäänud ja töötanud ka naisrühmaga Linda, Saku Memmede ja Saku Seenioride rühmaga. Täna on tema hoole all seeniortantsurühmad Kiisatar ja Lendler. Koos Eve Lutteriga juhib ta sügisel loodud naisrahvatantsurühma Lindaratas, mille liikmetest enamik Linda Rausi ja Aime Tamme õpilased.

Aime Tamm on aastaid Saku tantsijaid edukalt juhendanud. (foto: Saku Sõnumid)

Aime Tamme edukat tegevust tantsujuhina on korduvalt tunnustatud, 2006. aastal pälvis ta Saku valla kõrgeima autasu - kuldmärgi. Kiisatari ja Lendleri sünnipäeva puhul autasustas vallavanem Kuno Rooba pikaaegset tantsujuhti valla tänukirjaga.