Tervisepäev 6. märtsil - „Sportlik liikumine õues"

Esimesel tervisepäeval, 6. märtsil, andis tervisenädalale avapaugu sportlik liikumine õues, mille eestvedajaks oli meelsasti nõus olema kehalise kasvatuse õpetaja Kuro Link. Üritus oli mõeldud kõigile spordihuvilistele õpilastele ja õpetajatele. Igaühel paluti kaasa võtta kelk või suusad ning kuna tegevuse toimumispaigaks oli kooli õu ja staadion, siis paluti selga panna ka soojad riided. Korraldati erinevaid vahvaid spordivõistlusi nagu lumekeegel, suusakeegel jne. Sai palju nalja ja positiivseid spordielamusi. Pärast pingutust pakuti kõigile osalejatele kosutavat teed. Nii õpilased kui õpetajad jäid üritusega igati rahule. Eks see ole juba vana tõde, et talvine sportlik tegevus õues teeb terveks, toob naeru näole ja puna põskedele.

Tervisepäev 7. märstil - „Mõtestatud tegevus"

Tervisenädala teisel päeval, 7. märtsil, olid kavas mõtestatud tegevusega seotud üritused. Õpetajatel oli võimalus osaleda Tiina Suure õpitoas „Oma tervise heaks", kus jagati teadmisi ja tehnikat joogast, akupunktuurist, enesemassaažist, reikist ja muusikast.

Peale selle said nii õpilased kui õpetajad osa võtta ühisest loengust „Kuidas leida oma tee?", mida viis läbi meie kooli vilistlane, ajakirjanik, koolitaja ja raamatute autor Annika Põltsam. Sealses loengus jagas Annika palju häid nõuandeid, soovitusi ning oma kogemusi, kuidas elus läbi lüüa ja edu saavutada. Üks meeldejäävaim Annika poolt sõnastatud mõttetera oli selline: „Tuleks hinnata seda, mida oskad, mitte kritiseerida seda, mida ei oska." See pani nii mõnegi saalisviibija oma elu üle järele mõtlema. Loengu lõpus sai igaüks paberile kirja panna ka omad eesmärgid ja oskused, millele tulevikuplaane ellu viies toetuda. Õpilaste poolt tuli palju positiivset tagasisidet. „Nüüd ma tean täpselt, mida ma elult tahan ja kuidas ma peaksin suhtuma inimestesse," muljetas üks 12. klassi õpilane Sandra. Lisaks sellele andis loeng kaasa palju uusi mõtteid ja tarkusi ning huvitavaid elamusi, mida edaspidisesse elutegevusse rakendada.

5.-9. klasside huvilistele pakuti võimalust osaleda seminaris teemal „Praktilised harjutused õnnestunud päevaks", mille juhandajaks oli Marge kaljuste. Seal räägiti, kuidas muuta oma päeva paremaks ja lihtsamini igapäevaste toimetustega hakkama saada. Marge jagas veel lisaks sellele meelsasti mõned nipid pingete maandamiseks ja keskendumiseks. Õpilaste sõnul jäi tunnist ajast küll natuke väheks, kuid muidu oli loeng väga huvitav ja sai palju uut teada.

10.-12. klasside õpilastel oli võimalus osaleda eraldi praktilises tegevuses. Noortele jagas oma mitmete aastate kogemusi, teadmisi ja lihtsaid tehnikaid Tiina Suur. Põhiteemaks olid tähtsad tervist puudutavad küsimused: kuidas saada terveks ja kuidas olla terve, kuidas olla energiline ja ilus, igapäevased tegevused ja nõuanded väsimuse vastu võitlemiseks, kuidas leida oma eluülesanne, milleks sa oled siia ilma sündinud jne. Sai teada palju uusi nippe, kuidas näiteks oma pingeid maandada ja kuidas säilitada rahu, kui keegi kritiseerib. Mõned õpilaste poolt välja nopitud huvitavamad mõtteterad, mida Tiina loengul teistega jagas: „Kui sa siia ilma sünnid, oled nagu puhas leht!"; „Vaata enda sisse, sinu sees on kõik vastused olemas!"; „Kui sa kahtled, kas minna paremale või vasakule, sule silmad ja tunneta, kuhu poole su keha kaldub. See on sinu südame hääl!" Loengul räägiti veel ka palju inimeste käitumisest, näiteks kuidas paluda vabandust, kõneleti inimestevahelistest suhetest ja arutati, kuidas teada saada, et inimene on sinu jaoks just see õige! Lõppkokkuvõttes kõigile meeldis ja mõne õpilase sõnul oli lausa parim kogu tervisenädala üritustest.

Tervisepäev 8. märstil - „Tantsuline päev"

Naistepäeval, 8. märtsil, tõmbas tervisenädala otsad kokku Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 10. klassi õpilase Triinu Otsa poolt läbi viidud „Tantsuline päev". Ühisesse tantsutundi olid oodatud kõik latiinotantsuhuvilised tüdrukud ja poisid. Tantsutrennid toimusid grupiti, vastavalt vanuseastmele: 1.-2. klass, 3.-4. klass, 5.-7. klass ja 8.-12. klass. Kavas olid erinevad tantsurütmid Brasiiliast nagu samba, lambada, zumba, arrosha, mambo, džaiv jpt. Kõik osalejad said palju positiivseid elamusi ning huvitavaid teadmisi ja praktikat latiinotantsude maailma kohta. Järgmise õppeaasta sügisel on suur tõenäosus, et tänu nii suurele hulgale innukatele tantsuhuvilistele latiinotantsu treeningud ka jätkuvad.

Kokkuvõttes oli tervisenädal igati hästi õnnestunud üritus, mis innustas noori rohkem oma tervise ja tuleviku peale mõtlema. Täname kõiki aktiivseid osavõtjaid, kes „tervisele vastu tulid". Suur tänu ka neile, kes projekti läbi viisid ning sellele kaasa aitasid. Loodetavasti jätkatakse tervisenädala projekti üritustega ka järgmisel aastal.