"Kasside "hulkumine'' on täiesti loomulik"

„Liiga palju ettekirjutusi ja seaduseid. Ainult trahviks ja mõtleks välja mitte eksisteerivaid probleeme.
Kui ikka on eramaja, las kass kõnnib, püüab hiiri ja on muidu tore. Mind naabri kass ei sega. Teise naabri kass ka mitte. Ametnikud võiksid päris probleemidega tegelda ...aga noh ...see nõuab ju pingutust."

„See tähendab seda, et suvel ei saa avada majas ühtegi ust ega akent, sest olen kindel, et nad on valmis alla hüppama ka teiselt korruselt, et välja pääseda. Selliseid seadusi tehes tuleks arvestada reaalsust ja anda aega, sest vanemad kassid ei õpi nii kiiresti seaduse järgi elama."

„Kas need, kes selle seaduse tegid, teavad ikka, et kass on elus olend mitte ese hinnasildiga? Kass on jahti pidav loom, territoriaalne. Mõni kass vajab 3 km jahimaad. Kas need seaduse teinud tainad saavad aru, et ei saa loodust sundida enda mugavuse raami!!"

„Mis te mõtlete, et ütlete kassile, et ta on toalill, mitte kass, siis ta lakkab käitumast nagu kass või? Kassid võivad rännata mitukümmend kilomeetrit päevas. Nende "hulkumine'' on täiesti loomulik. Sellele vastu vaielda...no hakkame, siis Viru keskuse teismelisi kiibistama. Lollusel ei ole piire. Pealegi, kui kedagi häirib mingi ringi jõlkuv kass, siis on sellel inimesel probleemid mujal, kui kassis...Lisaks, unistage edasi, et näiteks maal hakkab teil keegi oma loomi kiibistama"

Kuidas vanale kassile uut eeskirja õpetada?

Mitmed kassiomanikud tundsid muret, kuidas juba täiskasvanud kassile, kes harjunud vabalt ringi liikuma, uus õues jalutamise kord selgeks teha: „Mina ei tea kuidas täiskasvanud kassi, kes seni on harjunud õues käima iseseisvalt, ümber õpetada. Kui ta õue ei saa, siis närib ta meeleheitlikult aknakinnitusi. Jalutusrihma olen paar korda üritanud, loom läheb hulluks, pöörleb ja vingerdab ja jalutamisest on asi kaugel. Palun siis koostada vastav brošüür ka rumalatele kassipidajatele. Haiguste vastu on loom vaktsineeritud, ussirohud peal, puugirihm kaelas, autode eest hoiab kauge kaarega. Ainult rihma otsas jalutamine - eesti rahva vanasõna - vanale loomale uusi trikke ei õpeta!"

"Neil, kes lasevad oma kassil hulkuda, tuleks loomapidamisõigus ära võtta"

Samas oli ka palju neid, kes uue eeskirja üle rõõmustasid - laste mänguväljakud jäävad väljaheidetest reostamata, linnupesad puutumata ning kassid ja koerad on võrdselt koheldud:

„Väga õige otsus! Ammu mõelnud, et koerad ei tohi üksi ringi liikuda, aga kassid võivad teha, mida tahavad ja omanikel on sellest jumala savi. Teevad aga akna lahti ja saadavad oma kassid teiste autode, maja seinte jne. peale hädale. Ostku oma loomale häda tegemiseks vastav majake ja jalutagu oma kassi nööri otsas. Kui väiksest peale harjutada, küll siis ära harjub.
Möödunud aastal oli meie kodu kuuri räästa all ka linnupesa, mida lapsed igal hommikul piilumas käisid, et millal need linnupojad ometi juba kooruvad, aga need linnupojakesed said elada vaid pool päeva, sest mingi kass oli puhta töö teinud. Pojad pistis nahka ja emase murdsid maha, vaid üks muna jäi pessa, mis jäigi koorumata. Terve hoov oli verd täis. Pole eales oma lapsi nii õnnetuna näinud. Kui selle kassi omanik oleks teda nii kasvatanud nagu peaks, siis selliseid asju ei juhtuks."

„Tundub, et enamus kassiomanikke peavad seda õigeks, et nende kass sirtsutab ja sigatseb teiste aedades. Aga no lasku käia - kusetage üksteise võidu oma kasse teiste hoovides. Kuna nii palju väärastunud arusaamadega kassiomanikke on, kelle meelest on ok, kui sinu aias nii tehakse, siis ilmselt käivad ka nende aias võõrad kassid ja nad on sellega rahul. Sinnamaani nad aga ei küündi, et mõnel on ka ilus kodu ja aed ja nad pole huvitatud võõrastest loomadest oma aias. Kui te enda kodu ja aed on üks suur peldik ja teil kama kaks, kui naabrikass seal asjatab, siis teistele ehk ei meeldi?
Ma loodan, et joovaid ja suitsetavaid pubekad on ka teie aias teretulnud - ei pea ju siis nii kuri olema, pubekad tahavad ikka juua ja suitsetada ja neid ei saa ju toas kinni hoida!"

„Kass on lemmikloom ja loomapidamiseeskirjas on kirjas, et KÕIK lemmikloomad peavad viibima vabalt oma aiaga piiratud territooriumil või väljaspool seda olema omaniku kontrolli all ja rihmastatult. Kuidas teile meeldiks kui laseksin ka oma saksa lambakoera hulkuma? Aga vot ei lase. Minu koer on mulle kallis pereliige ja tema heaolu läheb mulle väga korda, seetõttu ei lase teda hetkekski silmist. Sellistelt inimestelt, kes lasevad oma kassid vabalt hulkuma, tuleks loomapidamisõigus ära võtta ja kassid varjupaika viia."