Pargiraamatukogu on vabaks kasutamiseks kõigile. Nelja seina vahelt avalikku linnaruumi kolinud raamatukogus võib peatuse teha ja raamatu laenata ka juhuslik mööduja, sest lugejaks vormistatakse kohapeal. Nagu päris raamatukogus, ei piirdu ka Pargiraamatukogus tegevus kirjasõna vahendamisega. Pärastlõunal võib aega veeta lauamängudega ja raamatukogutelgis saab internetis surfata.

Hommikuti on elevust palju, sest pargi vallutavad lapsed. Kontserdi annavad Sassi, Krõlli ja Mõmmiku lasteaia mudilased ning HuviTERA laste laulukoor. Lastele loevad kunstitoas lugusid kirjanikud Ilmar Tomusk ja Jaak Kõdar, etendub nukunäidend Vahtramäe Emilist. Pargis antakse start Toomemäel toimuvale kirjanduslikule orienteerumismängule.

Kuigi parki seatud installatsioon kannab pealkirja "Kadunud kontsert", toimub Pargiraamatukogu platsil kontserte õige mitu. 5. mai pärastlõunal esineb Tartu II Muusikakooli akordionistide ansambel "Unisoon" ning õhtul annab kontserdi muusik ja laulukirjutaja inBoil, kelle sulest on ilmunud ka kaks luulekogu. Prima Vista seitsmendal laulvate kirjanike kontserdil 6. mail astuvad uustulnukatena publiku ette Maarja Kangro ja Justin Petrone koos saatemuusikute Martti Raide ja Raivo Hooliga. Ülejäänud esinejad,  Aapo Ilves, Tuuli Taul, Vahur Afanasjev ja Jürgen Rooste, on kirjanike kontserti varemgi sisustanud.

Pargiraamatukogu lõppakordiks jääb 6. mail südaööni kestev filmiseanss. Kinobuss näitab vabaõhukinos tunnustatud saksa režissööri Chris Krausi filmi "Polli päevikud", mille filmivõtted toimusid Eestis ja ühes peaosas mängib Tambet Tuisk.

Pargiraamatukogu on südalinna pargis avatud 5. mail kell 10.45 - 19.00 ja 6. mail kell 10 -19 ning sündmused kestavad südaööni. Pargiraamatukogu üritusi toetavad Tartu Kultuurkapital, A Le Coq, AS Kalev Chocolate Factory. Kirjandusfestivali täielik kava on väljas aadressil http://kirjandusfestival.tartu.ee