Valla aukodanike Laine Soone ja Ruuben Lamburi abil süttis Kaarli kivi juures 20. juunil vallapäevade tuli. Tuli, mis saatis igat tegemist ja millele liideti võidupühal juurde võidutuli, et jaanitulede süütamiseks oleks selles ikka rohkem väge. Nagu öeldud, jätkus vallapäevade raames tegevusi terveks nädalaks. Kõik see saab alati teoks, kui sinu kõrval on inimesed, kes jagavad su mõtteid ja aitavad kaasa.

Aitäh kõigile, kes raamatuvahetuse tarbeks endale mittevajalikud raamatud jagamiseks tõid. Kordaläinuks võib lugeda ka aktsiooni „60 plaati raamatukogusse", mille raames täitus kogu 76 plaadi võrra. Erilised tänud Janarile, kes oli suurim annetaja 33 plaadiga.

Aitäh, Laidi, kes sa aitasid Sõmeru raamatukogus koos lastega meisterdada ja viktoriine teha ning ööraamatukogus raamatuid laenutada. Raamatukogu kogub aina enam populaarsust, Hoolimata suvevaheajast on see meelispaigaks lastele ja igapäevalugejaile. Aitäh, näiteringi lustakas seltskond, kes te oma etendusega publikut naerutasite.

Suur tänu fotode autoreile - Mario Mikvere, Inge Pikkoja, Martin ja Laura Pärnak, Sirle Pihlak ja Siiri Saarmets, kes osalesid fotonäitusel „Koduvald läbi aja". Lisaks nende tehtud piltidele on üleval ka fotod perekond Põdra, Juhan Kippari ja Eldur Piispea fotokogust. Näitus on keskusehoones üleval kuni augustini. Südamlik tänu Ruuben Lamburile, kes viis kuulajad rändama mööda ajalooradu.

Omanäolise ja mõtteküllase kontserdi tõi publikuni Henry Laks, tänud kõigile kuulajaile.

Tänu Jüri Kruusi ja Harry Metsaru abile sai sportlik sõmerulane Võidupühal poolele Sõmerule tiiru peale teha, sest kohtuti jooksurajal ja kepikõnnil. Pisipõnnid võistlesid oma eale kohasel rajal. Olgu mainitud, et noorim osavõtja oli aasta vanune, kes läbis oma takistusraja ajaga 1.25.17. Suurte raja tublima aja saavutas Jaanus Undrest ajaga 12.01.07, teine aeg 13.43.04 kuulus Jaak Rohtsalule ning kolmas oli Siim Polski ajaga 14.00.95. Suur aitäh kõigile sportlastele. Aitäh Maanteeametile ja Merle Kiigemaale, kes koos lastega tegi võtmehoidjaid ja joonistas liiklusteemalisi pilte.

Tänud sulle, vahva sõmerulane ja taidleja, kellega koos oli mõnus jaanikut pidada ja Törtsu saatel jalga keerutada. Aitäh teile - Inge Pikkoja, Sirje Rebane, Maia Simkin, Uhtna naisseltsingu naised eesotsas Helle Pikkojaga, taidlejad, Uhtna lasteaed ning kõik suured ja väikesed, kelle abiga sai Uhtnas läbi viia päikselise ja tegevusrohke päeva.

Suur tänu Margus Mattole ja tema meeskonnale, kelle abiga püstitati Uhtnasse jaanilõke. Aitäh Urve Udu ja tublid kodu-uurijad Andra, Silver ja Marite, kes aitasid läbi viia Uhtna konverentsi.

Aitäh sulle, laulurahvas, kes sa koos Gerli ja Anne Veskiga aitasid salvestada saatesarja „Lauluga maale".

Aitäh sulle, Piret Pilden, kes sa saatetiimi toitlustuse enda kanda võtsid. Aitäh kõigile, kes leidsid aega, tahet ja huvi vallapäevadel kaasa lüüa ning ettevõtmistest osa saada!

Erilised tänud tahan öelda Siirile ja Martinile, kes alati olemas olid ja kelle panus on hindamatu