Projekti eesmärgiks on see, et laste vahel tekiks üksteist arvestav ja kaasav kultuur, et lasteaias loodud head suhted laste vahel kanduksid edasi koolikeskkonda ja et lasteaiast kooli minnes oleks lastel pagas, mille abil saada hakkama erinevate sotsiaalsete suhetega koolis.

Kiusamisest-vabaks-metoodikas pannakse rõhku sallivusele aktsepteerida kaaslast sellisena nagu ta on ja kohelda üksteist võrdsena. Austus tähendab suhtuda jaatavalt ja hoolivalt rühma kõigisse lastesse, olla kõigile hea kaaslane, suhtuda lugupidavalt teiste erinevustesse ja kommetesse. Hoolivus tähendab näidata üles huvi, osavõtlikkust, muret ja abivalmidust kaaslaste suhtes ning julgust jääda endale kindlaks ja seada oma piirid; astuda välja, nähes lapsi teiste piire rikkumas; olla julge ja hea kaaslane, kes soovib ja on valmis tegutsema ebaõigluse vastu.

Selleks, et kirjeldatud väärtusi lastele selgitada ning viia need laste igapäevasesse käitumisse, on lastele ja õpetajale välja töötatud õppevahendid, milleks on lillad karud. Igale rühma lapsele on väike karu ja õpetajale suur karu, teemakaardid, massaažiprogrammi raamat, kleepsud, infovoldikud vanematele, õpetajaraamat.

Vanemate abiga saab iga väike karuke ainulaadse tunnuse, mille järgi laps oma mõmmiku ära tunneb. Karuke on lapsele lasteaias sõber, kes teda alati ära kuulab, kelle kaudu saab rääkida muret ja rõõmu. Karu ootab last igal hommikul lasteaias. Karudega peetakse igal nädalal koosolekuid, kus arutletakse erinevate väärtuste üle. Leitakse mõtteid ja tegevusi, kuidas olla üksteise suhtes head kaaslased.

Kasutades antud metoodikat, toetame ka riikliku õppekava elluviimist, mis eeldab, et lasteaia lõpetanud laps püüab teisi abistada ja lohutada; tal on ettekujutus teiste inimeste tunnetest ja mõtetest; ta väljendab oma emotsioone ja räägib nendest; suudab vastutada oma tegevuse eest ning suudab oma emotsioone ja käitumist kontrollida; oskab teisi arvestada ning suhtub teiste tegevusse sallivalt ning samas arutleb lihtsamate eetiliste probleemide üle ning teeb vahet hea ja halva vahel nii enda kui ka teiste puhul.

Käesoleva aasta märtsi lõpuks oli projektiga liitunud juba 242 lasteaeda üle Eestimaa. Projekti koostööpartnerid on haridus- ja teadusministeerium, Tallinna ülikooli kasvatusteaduste instituudi eelkoolipedagoogika osakond ja Tallinna haridusamet.