Rajatava arheoloogilise teemapargi „Kiviaja küla" projektijuht on MTÜ Paikuse Loometegevuse Keskust juhtiv Maive Riismandel ja juuli esimestel päevadel alustas töödega AP Holding OÜ.

PRIA-lt saadud ligi 60 tuhande eurose toetusrahaga ehitatakse välja rekonstruktsiooniala, mis kujutaks kiviajaaegset elu umbes 3500 aastat eKr võimalikult tõetruult (varasemast ajast pole mingisuguseidki eluasemete kirjeldusi) ning rajatakse paikkonna ajalugu tutvustav stendidega õpperada (maantee silla kõrvalt alla jõe äärde suunduv ca 100 m pikkune munakivisillutis, mis kallasrajal muinsuskaitse piirialal läheb üle 300 meetriseks immutatud puiduga ääristatud hakkepuidust teeks). Stendid tutvustavad rajal paiknevaid objekte, nägemust kiviaegsest külast, Sindi-Lodja asula ajalugu, merede ja jõgede muutumust aja jooksul, sõdade ajalugu jne.

Esimese lautri asukoht paatide sildumiseks on planeeritud Reiu jõe suudmesse

Esimese lautri asukoht paatide sildumiseks on planeeritud Reiu jõe suudmesse

Ehitatakse välja kuni kümnele paadile kaks sildumiskohta: Reiu jõe suudmesse ja Pärnu jõe äärde ehitatava tee lõppu; tehakse lõkkealused; tee äärtesse valgustus nii postidele kui betoonplaadi sisse süvistatult ning prožektorid kogu ala valgustamiseks; paigaldatakse prügihoidlad ning käimlad jne. Tee äärde paigaldatakse valgustus nii postidele kui ka maasse süvistatult.

Loodetavasti saavad ehitustööd valmis augustis ja juba sügisel on huvilistel võimalus tutvuda kiviaja küla esimese etapiga.

Teise lautri asukoht

Teise lautri asukoht