Miks siis vallale korralik klaver? Aga sellepärast, et kvaliteetse pilliga kaasnevad hea kunstielamuse võimalused. Heade pianistide esinemispaiga valikul on üks olulisi kriteeriume korralik pill. Teisti aga ei jõuaks maailmaklassi klaverimuusika iial maale. Peavad olema tingimused. Kui on korralik kultuurikeskus ja klaver, on esmased tingimused loodud. Olgu öeldud, et Karksi kultuurikeskus on ainulaadne paik kogu Eestis selle poolest, et ühena Eesti kultuurimajade ja kultuurikeskuste seas on siin orel, mis annab kultuuri edendamiseks laiemad võimalused.

Oma valla vallavolikogu esimehena peaksin nüüd rahul olema, et meil on korralik pill ja konkurentsivõime on tagatud. Teen aga siinkohal hoopis üleskutse teistele omavalitsustele: hankige ka oma valdadele korralikud kontsertklaverid! Kui valdade keskused oleksid varustatud väga heade klaveritega, loob see parema kuvandi Viljandimaast, kui kultuurilembesest rahvast ja paigast ning siin saaks korraldada kaalukaid kultuurisündmusi.

Võib ju arvata, et see üleskutse on küüniline, sest vaja on teid remontida ja tagada sotsiaalhoolekanne. Kuid mõelgem suurelt ja laiemalt ette, unistused muudavad maailma.

Uue klaveri esitluskontsert toimus 11. juunil valla kultuurikeskuses. Kava oli koostatud põhimõttel klaveriõpilasest klaveriprofessoriks. Nii alustaski kontserti lastemuusikakooli esimese klassi õpilane Ervin Viks ja lõpetas Teatri- ja Muusikaakadeemia rektor professor Peep Lassmann Ester Mägi klaveriteosega „Vana kannel“.