Pärnusse sõitsid sel korral „Klopandist" 8 tantsijat ja nende juhendaja. Päev, mis tõotas tulla põnev ja teguderohke, muutus üllatusi pakkuvaks juba tund peale väljasõitu, sest keegi meist ei osanud arvata, et ilusast päikeselisest Luunjast sõidame peale Viljandi linna aina lumisema ja sombusema Pärnumaa poole. Looduse vingerpussist hoolimata sõidutas bussijuht Raivo meid õigeks ajaks kenasti kohale.

Pärnumaa Kutsehariduskeskuses võeti meid väga soojalt vastu ja juhatati ühte õppeklassidest, millest sai terveks päevaks meie garderoob. Tutvunud päevakavaga, sai keha kinnitatud sooja joogi ja küpsetistega, millele järgnes kutsehariduskeskust tutvustav ekskursioon.

 Edasi kulus kõigi tantsijate aeg tantsude harjutamiseks. Lõunased lavaproovid vaheldusid õpikojaga, mis oli tantsijate ja nende juhendajate hulgas väga oodatud. Toimub ju sel aastal 01.-03. juulini Tallinna Lauluväljakul XI noorte laulu- ja tantsupidu MAA JA ILM, kus iga õpetajate tantsurühm sooviks osaleda, aga konkurents on väga tihe ja nüüd, kus õpetajate rühmade liigijuht Erika Põlendik jagas veel näpunäiteid sel aastal esitlusele tulevate tantsude osas, soovis iga kohaletulnu sellest enne aprillis toimuvaid maakondlikke eelproove maksimumi võtta.

 Peale lõunasööki algas ettevalmistus festivali kontserdiks. Kontsert algas kell 16 ja kestis kaks tundi, mille jooksul tänas iga kohaletulnud tantsutrupp ürituse korraldajaid ja seejärel esitati publikule festivali tarbeks seatud tantsulugu. Kohaletulnud rühmi oli 19, kes esitasid oma tantse ja lisaks neile esitasid ka rühmade juhid koos ühe tantsu. Luunja „Klopandi" esines tantsuga „Mõtisklus", mille autor on meie noor ja tubli juhendaja Anneli Kann. Meie tants, mis räägib loo Naisest, sai hiljem, peale kontserti toimunud vastuvõtul väga positiivset tagasisidet.

 Festival on üritus, kus rühmad ei võistle, vaid tantsivad lihtsalt tantsimise rõõmust. Tantsiti laval üksteisele, vastuvõtu lõppedes koos ja üksteisega ning peale vastuvõttu toimuval lõpukontserdil nauditi korraldajate ettevalmistatud lõpukontserti. Lõpukontsert oli ka koht, kus kuulutati välja järgmise aasta tantsufestivali korraldaja ja iga-aastaseks teatepulgaks on reha, millega saab häid mõtteid, häid suhteid ja tantsulusti "kokku riisuda". Järgmisel aastal on kõik õpetajate tantsurühmad oodatud Tartusse, kus võõrustajaks on tantsutrupp „Taaratar". Lõpukontsert vaadatud, vanad ja uued sõbrad nähtud, enesetunne positiivselt laetud- nii algas sõit Luunja poole, mis tuli välja, oli päeva jooksul ka endale saanud üsna paksu ja koheva lumekatte. Suurimad tänud kogu „Klopandi" rühma poolt AS-le Grüne Fee, kes täitis meie poolt üleantava kingituse - punutud korvi, kurkide ja maitserohelisega. AS Grüne Fee oli välja toodud ka ürituse toetajate lehel, sest Luunja kurki pakuti festivali lõuna menüüs värske rohelise ampsuna. Suur tänu ka Luunja Vallavalitsusele ja bussijuht Raivole, kes aitasid meid transpordiga. Ning väga suur aitäh meie juhendaja Annelile, kes meile ilusa ja südamliku tantsu selgeks õpetas. Suur aitäh!