"Te kõik olete tegijad, sest teile meeldib oma pere kõrval hoolitseda teiste eest, sest omaette nokitsemine ei vii nii kaugele kui üheskoos tegutsemine," lausus Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) juhatuse liige Imbi Lepik- Martinson.

Pärnumaa külaliikumine Kodukant valib tegijad kolmes kategoorias, need on aasta küla, sädeinimene ja tegus maanoor.

Aasta sädeinimesele esitatud nõuded on konkursi statuudi järgi isiklik tuntus, autoriteetsus ja aktiivsus oma kodukohas. Rohkem kui selle mõõdupuuga võib hinnata MTÜ Tahkuranna Naisseltsi esinaise Renate Linnu tegevust. Ta on olnud Tahkuranna vallavalitsuse parem käsi Tahku Tarest külakeskuse arendamisel.

Pärnumaa sädeinimene, MTÜ Tahkuranna Naisseltsi esinaine Renate Lind on pühendunud Tahkuranna vallas külaelu hoogustamisele, kujundanud Tahku Tarest projektipõhiselt ja visa järjekindlusega kohaliku keskuse, mille aknad õhtupimedas kaua valged.

Sügisest alustasid Renate Linnu eestvedamisel tegevust külakeskuse mõttekoda ja õppeköögi kokakool, avatud on käsitöö õpitoad, tema algatusel toimuvad Võiste kevad- ja jõululaat ning palju jõudmise võtmesõna on koostöö.