Nagu iga organisatsioon nii ka Kodukant Viljandimaa tahab areneda ja selleks viisimegi läbi eelmainitud õppepäevi, mida rahastas Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Nende käigus selgitame oma sihte aastani 2018. Projekti alguses oli kohtumine Tartu maakonna kodanikeühenduste esindajatega Karksi külamajas, kus esinesid kodanikeühiskonna ja LEADER teemadel vallajuhid Ene Saar ja Arvo Maling. Õhtupoolikul tutvusid koosviibinud Karksi ordulinnusega. Järgnesid 5 õppepäeva Tuhalaanes, Lõhavere Ravi-ja Hoolduskeskuses ning Karksis. Siinkohal tahangi tänada külamajade lahkeid võõrustajaid. Osalejaid oli koolitustel kokku 30. Tänan ka Karksi valla esindajaid, keda oli kõige arvukamalt. Innukaimad läbisid ka Kodukandi koolitusprogrammi. Toon siinkohal ära need inimesed: Helve Joon, Saida Lokk, Liivi Jõe, Anneli Anijärv ja allakirjutanu.

Koolitustel koorus välja 4 põhisuunda lähemateks aastateks - ühendus kui toimiv maakondlik katusorganisatsioon, kodukoha traditsioonide hoidja ja arendaja, noorte kaasaja ja külaelu tugikeskus.

Nendeks tegevusteks näeme ette ühenduse laienemist, noorte aktiivsemat kaasalöömist, ümarlaudade korraldamist piirkondades, pärandkultuuriga tegelemist jpm. Selleks ootame oma liikmeteks tublisid organisatsioone ja inimesi, kes tunnevad muret kodukohas toimuva üle ning tahavad anda oma panuse külaelu arengusse. On ju teada, mis on maapiirkondades toimumas ja millised on Eesti üldised suundumused. Inimväärne ja vajalikke teenuseid pakkuv elukeskkond peab olema mitte üksnes linnas, vaid ka ääremaadel.

Ühendus Kodukant Viljandimaa on mainitud väärtuste nimel tegutsenud juba aastast 1995 ning on vanem kui Eesti Külaliikumine Kodukant, mis asutati 1997. aastal. Meie missiooniks on arendada maapiirkonnas kodukohast hoolivate inimeste ja kodanikeühenduste võrgustikku, süvendada omavahelist koostööd külaelu edendamisel, toetada ettevõtlikkust ning rahvakultuuri. Meie ühendus hõlmab 11 organisatsiooni ja 57 üksikliiget üle maakonna.