Kaugemal kaemas

Järvselja puukooli avastasime enda jaoks 2010. aastal. Sealne liigirikkus ja soodsad hinnad andsid põhjuse retke korrata. Buss saigi lilli, puid ja põõsaid täis, hoolimata sellest, et karm talv oli ka Järvseljal palju pahandust teinud.

Talvekahjustuste üle kaebas ka nartsissikasvataja Andi Normet, kes meid õitsva-lõhnava nartsissipõllu ääres vastu võttis ja oma tegemistest põhjaliku ülevaate andis. Saime arvukate sortide sibulaid kaasa osta, õisi lubati niisama korjata.

Ka Andi Normeti põhiprobleem ei ole mitte nartsisside kasvatamine, vaid nende turustamine, sest lillepoodidel on muga vam kaubelda välismaa odavamate lilledega.

Mida veel oodata? Nagu ikka Palamuse laata septembri lõpus ja Lindora laata 28. oktoobril.

30. juulil on aga kavas külaskäik Räpinasse õpetaja Tiina Paasiku juurde ning hiljem Moostesse linalaadale. Registreeru kohe!

Lillenäitus ja rohevahetus

Kevadlillede näitus ja rohevahetus on senini toimunud Puigal, initsiaatorikskorraldajaks Ülle Raudnõmm. Sel aastal otsustasime mõlemad üritused vallamaja ruumidesse ja õuele tuua.

Lillenäituse panime üles 8. juuni hommikul, imetleda sai lilleilu peamiselt 9.- 10. juunil. 11. juunil läks rohevahetuseks, st midagi ei osteta ega müüda, ainult vahetatakse seda, mis omal on üle jäänud.

Liigirohke lillenäitus sai teoks tänu valla oma lillekasvatajatele- kollektsionääridele. Lilli tõid Ülle Raudnõmm, Kaja Murde, Aire Perk, Helgi Moisto, Helvi Vildo ja Riina Laanelepp.

Vallavalitsus toetas nõu ja jõuga näituse ülespanekut. Jagus ka tänulikke vaatajaid. Omamoodi selle jätkuks oli pojengide näitus Võrus Leeri lillepoes, kus lillekollektsionäär Sulev Savisaare pojengide kõrval võis näha ka Võru valla lillekasvatajate Helvi Vildo, Helgi Moisto, Ülle Raudnõmme ja Aire Pergi aiast pärinevate õite ilu.

Kauneid kodusid jagub

Igal kevadel esitavad omavalitsused maakonnakomisjonile tunnustamiseks oma kaunimad kodud. Nende hulgast valitakse välja neli kõige kaunimat, mille pererahvas saab kutse presidendi vastuvõtule.

Meie valla heakorrakomisjon tegi ringsõidu ja veendus taas, et ilusad kodud Võru vallas ei ole otsa saanud.

Esitasime maakonnakomisjonile kolm objekti ning nelja kaunima kodu hulka valiti Ludmilla Bogdanova ja Genadi Kasemaa eramu Võrumõisa külas. 2012. aasta perspektiivseks kandidaadiks arvati Hämsa kõrts Meegomäel.

Valla oma iga-aastase heakorrakonkursi lõpetamine, samuti mastivimplite kätteandmine toimub septembris. Jõudu tööle!