Noored said vajalikke teadmisi esmaabist, organisatsiooniga seonduvaid olulisi fakte üle korrata ja juurde õppida. Kõigil oli võimalus meisterdada sõbrapäevakaarte ja põnevaid meeneid sõbrapäevaks. Laagris toimusid mitmed võistlus- ja sportmängud ning viktoriin. “Võta või jäta” mängus said õnne proovida nii lapsed kui ka noorteinstruktorid Aile ja Maive. Valiti laagri kõige sõbralikumad poiss ja tüdruk.

Vastlapäeva tähistati lumes: mängiti lumejalgpalli, lasti vastlaliugu, tehti suusateatevõistlust ja mängiti pargis lumemänge.

Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud aktustest lasteaias, koolis ja kultuurimajas võtsid lipuvalvena osa vormis noorkotkad ja kodutütred.

Vanemate kodutütarde ja noorkotkaste õppelaager toimus 1.– 2. märtsil Põlva Keskkoolis. Noored said vajalikke teadmisi ohvriabist, teemaks oli kohtinguvägivald. Proovida said noorkotkad ka suitsusukeldumist ja “põlevast hoonest” inimese päästmist. Kodutütred harjutasid laskmist ja said õppida pabertikandit. Poistega räägiti meestejutte.

Kõige põnevamaks osutus õhtune linnamäng. Kuueliikmelised võistkonnad liikusid kahe tunni jooksul kaardi abil Põlva linna paigutatud kontrollpunktides ning lahendasid erinevaid ülesandeid.

Teadmised ja silmaring pandi proovile viktoriinis ning näpuosavus sõlmede tegemise võistlusel. Loomingulisust sai demonstreerida muinasjuttude lavastamisel. Põnevaid tegevusi toimus veelgi.

Laagrite tagasiside oli igati positiivne ja need, kes laagrites käisid, jäid toimunuga rahule. Noorte Kotkaste Põlva Maleva esivõistlusel laskmises 16. veebruaril osales kolm vanemat ja kaks nooremat noorkotkast.

Vanematest noorkotkastest oli Vastse-Kuuste rühmast 10 + 10 lasku lamades sportpüssist parim Egert Ehrlich 170 silmaga, Johan Birjuki tulemus oli 167 silma ja Kaspar Sasil 158 silma.

Noorematest noorkotkastest osalesid õhupüssist laskmise võistlusel Karl Koiva ja Johannes Ansip, kes võistkondlikult saavutasid 6. koha. Individuaalarvestuses oli Karl Koiva 9. kohal (156 silma) ja Johannes Ansip 12. kohal (149 silma).

Tulemas on maakondlik kodutütarde oskustelaager ja - võistlus. Maakonna parim võistkond saab edasi vabariiklikule võistlusele.

Kevadel on tulemas veel teisigi laagreid ja tegevusi nii noorkotkastele kui kodutütardele. Ilusat algavat kevadet kõigile!

Olgem aktiivsed!