Sõbrapäeva hommiku veetsime koos Koeru keskkooli I klassi laste ja klassijuhataja Rita Õunapuuga.

Plaanis oli suur lumelinna ehitus, kuid külm mängis meile vingerpussi. Samas oli ka saalis lõbus, naeru jätkus küllaga. Mängisime „Teremängu” ja „Tekimängu”, kus meenutasime üksteise nimesid. Tore oli mõistatada, kas mäletame veel endisi lasteaiasõpru.

Koolilapsed õpetasid meile vahvaid liikumismänge „Kassisabajaht” ja „Rong”. Nagu sõbrapäeval kombeks, vahetasime isetehtud kingitusi, maiustasime natuke ja jätsime laulu saatel üksteisega hüvasti. Koolijütsid kiirustasid ju tarkust koguma.

Teisipäeval toimus karaokekohvik – esindatud olid „Pipi kringlikoda”, „Punamütsikese koogikoht” ja „Kolme põrsakese mahlabaar”. Ettevalmistused selleks algasid juba eelmisel päeval. Kokkamises valmistasid lapsed koos võimleõpetajatega erinevaid kooke: kaerahelbeküpsised, kama- ja sebrakook. Karaoke kohvikus laulis koos lastega Kerdo ja Mirko ema Gerli Sirila, helitehnikuks nende issi Marko. Laul tuli hästi välja – kõik olid nagu tõelised artistid. Üllatusesinejateks oli Koeru naisrahvatantsurühm ja Ülle Jääger, kes esitasid mitu vahvat muusikalist dramatiseeringut. Hästi maitsesid laste koogid ja kokatädide küpsetatud kaks suurt ja sooja sünnipäevakringlit. Õhtupoolik lõppes ühise suure sõprusringiga.

Kolmapäevasel muinasjutu ja laulumängude hommikul tegid lasteaiaõpetajad teatrit, mängiti käpiknukkudega „Kakukest”. Pärast etendust mängisid nukunäitlejad koos lastega Kakukese laulumängu.

Neljapäeval olid külas tantsumemmed ansamblist Kanarbik ja Anne Pindre. Nemad on meie ammused sõbrad. Laulsime koos regilaule ja tantsisime rahvatantse. Tädi Anne oli välja mõelnud toreda sünnipäevalaulu ja veel toredama laulu lasteaia töötajatest ja nende tegemistest. Iga mudilane tundis kohe ära, kes on õpetaja, söögitädi, võimle misõpetaja, toidumeister jne.

Lastele pakkus see laul palju rõõmu ja nalja. Vahepeal esinesid meie kergejalgsed ja lõbusad tantsumemmed. Pärast lustimist oli kõigil külalistel võimalus osaleda rühmades laste igapäevastes tegevustes. Koos mängiti arstimängu – memmede südamed said kohe terveks ja kurgud korda.

Suur tänu kõigile külalistele! Meil oli meeldejääv ja mõnus sõbranädal.
__________________________________

Kanarbiku tantsumemmede kohtumised lasteaia Päikeseratas laste ja töötajatega on alati olnud väga rõõmsameelsed ja südantsoojendavad.

17. veebruaril toimus järjekordne ühine koos tantsimine, mängimine, laulmine ja lustimine. Selle rõõmsa koosolemisega tähistasime Koeru lasteaia Päikeseratas 38. sünnipäeva.

Pärast esinemisi tutvusime laste mängudega ja muude tegemistega rühmades. Vaatasime fotosid, milledelt leidsime üles ka oma lapsed ja lapselapsed. Kohtumine lõppes ühises lõunalauas. Kiitus kokkadele!

Meie kiidusõnad kuuluvad kogu lasteaia kollektiivile, kes on suutnud lasteaias luua sooja õhkkonna ning pannud lapsed laulma, tantsima ja väga erinevatest tegevustest rõõmu tundma ning osa saama.

Koeru tantsurühmalt Kanarbik palju tänu kutse eest ning soovime teile edaspidiseks palju energiat ja südamesoojust meie lastelaste kasvatamisel ja õpetamisel.

Koeru tantsumemmed