2011/12 õppeaasta 1. oktoobri seisuga õpib muusikakoolis 52 õpilast, kellest 7 on Rakkest ja 7 Järva-Jaanist. 1. klassi võtsime vastu 11 õpilast. Koolis on võimalik õppida järgmistel erialadel: klaver, akordion, viiul, kitarr, flööt, klarnet, saksofon, trompet, löökpillid ja laul. Kõige populaarsem on kitarr, järgnevad klaver ja akordion.

Õpetajaid on koolis 9, kes on oma ala professionaalid. Kahjuks on kohapeal ainult 2 õpetajat ja ülejäänud sõidavad Koeru Eestimaa erinevatest paikadest: Tallinnast, Paidest ja Jõgevalt. Kuna kohapeal ei ole vastava hariduse ja oskustega spetsialiste, siis tuleb nad leida mujalt. Kahjuks jääb koostöö õpetajatega lühikeseks, sest väikese palga eest peab pere elama, maksma arveid ja suur summa kulub Koeru sõitmise peale. Kahjuks ei jää õpetajale palgast kätte suurt midagi, kui pead sõitma 2-4 korda nädalas Koeru tööle. Kahjuks õpetajate tiheda vahetuse tõttu on suurimad kannatajad lapsed, kes peavad jälle ja jälle harjuma uue õpetaja nõudmistega ja nende huvi pillimängu vastu kahaneb. Ootan väga siinkohal abi ja lahendusi probleemi lahendamiseks, sest lastele tahame ju kõige paremat.

Õppetöö on jätkuvalt Aruküla mõisahoone I korrusel. Meie käsutuses on 8 klassiruumi ja direktori kabinet - õpetajate tuba. Mis siin salata, aga ootame hoone renoveerimist ja klassiruumide remonti pikisilmi. Lagunevas klassiruumis kaob inspiratsioon ja motivatsioon edasi areneda. Õpetajad soovivad uusi laudu, toole ja kappe, mis liigutades seisaksid koos ja laiali ei laguneks. Õpikeskkonna parendamiseks tegin mitu projekti, aga kahjuks ei õnnestunud projektide raames rahalist toetust saada.

Koeru Muusikakool on tegutsenud 8 aastat. Selle aja jooksul on välja kujunenud oma kontsertide traditsioon: jõulukontsert, aastapäevakontsert ja kevadkontsert. Kontserdid on mitmekesistanud Koeru valla kultuurielamusi ja annavad võimaluse lastel näidata oma pillimängu- ja musitseerimisoskusi. Veel esinevad muusikakooli õpilased ühel Koeru keskkooli advendihommikul, pakuvad oma pillimänguga rõõmu hooldekeskuse klientidele ja töötajatele ning esinevad veel erinevatel valla üritustel.

Õpilased osalevad aktiivselt laagrites ja panevad ennast proovile vabariiklikul konkursil „Pa-rim noor instrumentalist". Laagrites käimine on õpilasi muutnud avatumaks ja julgemaks oma valitud instrumenti mängima. Laagrid on õpetlikud, avardavad õpilaste silmaringi ja parandavad pillimänguoskust. Laagrid toimuvad erinevatele pillirühmadele eraldi ja meelepärasemad on akordionistidel Pärnu laager, puhkpillidel-löökpillidel Põltsamaa suvekool, saksofonistid on osalenud eraldi saksofoni laagris Ida-Virumaal, flöödimängijad kohtuvad igal suvel Toris.

Konkursid toimuvad erinevatele pillidele iga kahe aasta järel. Selle aasta kevadel olid konkursid puhkpillidel ja klaveril. Kahjuks meie koolist keegi osalema ei sõitnud. Järgmise aasta kevadel on konkursid akordionil, viiulil, kitarril ja löökpillidel.

Juba mitmeid aastaid on projekti raames võimalik Koeru Muusikakooli tublidele õpilastele teha õppemaksu soodustusi tänu Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupile. Loodan, et saan ka edaspidi pakkuda õppemaksu soodustusi lapsevanemale, sest lapse huvikoolitamine on oluline väljaminek pere sissetulekutest.

Instrumentidest on hetkel vajalik hulk olemas ja töö käib suure hooga. Tulevikku vaadates on siiski vaja juurde muretseda mõningaid veidi spetsiifilisemaid pille kui ka tavapäraseid instrumente. Spetsiifilisemaks on flööt, mis on oma mõõtmetelt väiksem tavapärasest flöödist ja maksab umbes 700 eurot. Kuna saksofonimängu vastu on tõusnud suur huvi, siis vajame juurde ka erinevaid saksofone. Kahjuks on klaveriõpilastel mängimise käigus klassis asuv tiibklaver oma nõrgad küljed välja toonud ja vajab remonti. Remondi ulatus ja summa selgub, kui spetsialist on pilli üle vaadanud. Kaugemas perspektiivis tuleb hakata uuendama ka klassides asuvaid vanu ja päevi näinud pianiinosid.

Oma ettekannet ei taha kurva noodiga lõpetada ja seepärast positiivset infot. Kevadel lõpetas Koeru Muusikakooli 11 õpilast. See lend oli väga tubli ja töökas. On hea meel, et 2 õpilast läksid edasi õppima ja pääsesid ka oma valitud kooli ja instrumenti õppima. Nendeks on Laura Juus, kes astus G. Otsa nim Muusikakooli ja Kelly Allmere, kes astus H. Elleri nim. Tartu muusikakooli. Mõlemad neiud õpivad akordionit. Veel õpib Tartus IV kursusel löökpille Reeno Sopp. Loodan väga, et kõik suudavad valitud erialad ka lõpule viia.